StoryEditor
Hrvatska i svijetgrom iz vedra neba

Miroslav Škoro: ‘Povlačim se sa svih dužnosti u Domovinskom pokretu. Dajem ostavku!‘ U stranci šokirani!

Piše Anita Belak Krile/SD
20. srpnja 2021. - 16:07
Goran Mehkek/cropix

Miroslav Škoro iznenada je odlučio dati neopozivu ostavku na dužnost predsjednika stranke Domovinski pokret!

Ovu vijest koja je odjeknula kao grom iz vedra neba objavio je na Faceboku. Članovi njegove stranke ne kriju da su šokirani Škorinom neočekivanom odlukom. 

"Poštovani, ovim putem podnosim neopozivu ostavku na dužnost predsjednika stranke Domovinski pokret, sa sjedištem u Zagrebu, kao i na sve ostale dužnosti u stranci, s danom 20. srpnja 2021. godine.

Ostavku podnosim jer smatram da je sazrelo vrijeme da Domovinski pokret nastavi svoje uspješno političko djelovanje pod drugim, novim vodstvom. Ponosan sam što smo uspjeli oformiti političku stranku DP, koju je hrvatski narod prepoznao kao opciju koja želi, može i zna očuvati hrvatske nacionalne interese, vrijednosti koje su utkane u naše državne i narodne temelje. Bila mi je iznimna čast i najiskrenije vam zahvaljujem na ukazanom povjerenju, koje sam dobio odlukom da budem prvi predsjednik Domovinskog pokreta. U tek nešto više od godine dana od osnutka naše stranke, zajedničkim smo naporima ostvarili velike uspjehe na državnim i lokalnim izborima, nametnuvši se, uz potvrdu volje birača, kao treća snaga i treća opcija u Republici Hrvatskoj. To, kao i beskompromisno političko zalaganje za ključne nacionalne interese i slobode svakog našeg državljana – nitko nam ne može osporiti.

image
Dragan Matic/Cropix

Iako se ovim putem, iz posve osobnih razloga, odričem prava biti biran na dužnosti i u tijela Domovinskog pokreta, ostat ću i dalje vjerni član stranke i svojim sudjelovanjem u njezinom radu te svim pratećim aktivnostima, bez zadrške ću pridonositi ostvarenju naših stranačkih interesa.

Vrijedilo je! 

S poštovanjem,

Miroslav Škoro" 

Zamjenik predsjednika i politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić kazao je kao je ovo Škorina osobna odluka, a izbori za novoga predsjednika stranke kao i za ostale stranačke funkcije održat će se nakon ljeta. Najvjerojatnije u rujnu.

Za Škorinu ostavku nije znao ni Igor Peternel, član Predsjedništva DP-a i šef Škorina kabineta u Saboru.

- Iznenađen sam. Nisam to uopće očekivao, niti je bilo naznake da će Škoro to napraviti - kratko je rekao Peternel za Jutarnji list .

Službeno se oglasila i stranka: 

"Iako nas je ostavka našeg predsjednika, Miroslava Škore, pomalo zatekla, s razumijevanjem je prihvaćamo i osjećamo ljudsku i političku dužnost, ovim putem iskazati veliku zahvalnost, korektnom i poštenom čovjeku, koji je unatoč uspješnoj karijeri i osobnoj situiranosti, ali i nemalim zdravstvenim rizicima, odlučio izložiti sebe, svoju obitelj i prijatelje, kako bi u nemilosrdnoj političkoj areni pokušao naše društvo učiniti boljim, našu državu snažnijom, a naciju ponosnijom.

Hvala Ti, od srca, dragi naš Miro, što si još od predsjedničkih izbora pokazao da svoje voliš, što nisi odustao i već na parlamentarnima, svima dao do znanja da je vrijedilo, a na lokalnima nastavio inzistirati na istini, vodi dubokoj…, napisali su u priopćenju Domovinskog pokreta. Kažu kako je "Škoro nesebično izložio sebe, svoje zdravlje i svoju obitelj, odrekao se uspješnih poslova i doktorata, ali i onoga što najviše voli – svojih pjesama, kako bi pokušao od Hrvatske napraviti bolje mjesto za život, zemlju iz koje neće odlaziti ni njegova, ni djeca svih dugih Hrvata".

image
Dragan Matic/Cropix

Pohvalili su se i kako su se u godinu dana od osnutka Domovinskog pokreta, koliko je Miroslav Škoro bio na čelu stranke, nametnuli u vrlo teškim okolnostima kao treća politička snaga u državi.

"Kao autentična, nacionalna i suverenistička opcija koja je nakon parlamentarnog i lokalnog izbornog ciklusa postala stvarna oporba globalističkoj vlasti, bilo da je riječ o vidljivim ili prikrivenim, malim ili velikim koalicijama samoprozvanih desnih, a zapravo lijevih, nenarodnih snaga. Hvala Ti, dragi Miro, što si sebe ugradio u temelje pokreta koji je izrastao u političku snagu koja će posve sigurno promijeniti Hrvatsku i koju sada više nitko ne može zaustaviti. Tvoj odlazak kod nas je stvorio samo još veću obvezu da ustrajemo tamo gdje si Ti politički stao, ne zbog oportunizma, već zbog odgovornosti i ljubavi prema Domovini i svima nama", poručili su iz stranke. 

item - id = 1114053
related id = 0 -> 1129351
related id = 1 -> 1129093
24. rujan 2021 01:02