StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvremenska prognoza

Danas sunčano i vruće, bura u slabljenju, a raste i temperatura mora; do daljnjeg će se zadržati stabilno i toplo vrijeme

Piše šibenski.hr
6. rujna 2023. - 08:37

Sunčano uz slab, na kopnu i umjeren dnevni razvoj oblaka. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, poslijepodne prema otvorenom moru mjestimice sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 26 do 31 °C, u gorju malo niža, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danju ponegdje i vruće, a ujutro ugodno pa će tek neki posegnuti za dugim rukavima. Bura će još mjestimice biti jaka, ujutro podno Biokova i s olujnim udarima, zbog kojih će more biti umjereno valovito.

Do daljnjega bez znatnije promjene - stabilno, sunčano, gdjekad i vedro, te barem prosječno toplo za ovo doba godine, većinom i toplije. No, pritom još poneki dan razmjerno vjetrovito, osobito na Jadranu. Bura je ovih dana rashladila more, no čini se kako će ga lijepo vrijeme opet ugrijati. Temperature mora provjerite ovdje.

03. svibanj 2024 19:20