StoryEditorOCM
Crna kronikadrama u primoštenu

Tužan kraj velike potrage: 20-godišnji student skočio u more za vrijeme velikih valova, ronioci pronašli tijelo

Piše Šibenski.hr, Vedrana Stočić
26. srpnja 2023. - 15:07

NOVO

Tužan epilog imala je velika potraga za 20-godišnjim studentom koji je danas skočio u more u starom dijelu Primoštenu i nije izronio.

Ronioci su pronašli tijelo u moru, slijedi identifikacija i utvrđivanje uzroka smrti – kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Poilcijske uprave šibensko-kninske.

Nakon skoka u more, utopio se mladić. Prema informacijama, skočio je s dvojicom prijatelja, oni su uspjeli izroniti, a nesretni mladić je nestao. Policija je nakon potrage pronašla njegovo tijelo. 

Iz Primoštena se za Regionalni dnevnik javila Anamarija Škorić.

- Ono što je trebala biti bezazlena zabava i kupanje u zapjenjenom moru, pretvorilo se u tragičnu nesreću i gubitak jednog mladog života. Nešto prije podneva policija je dobila dojavu da je u moru u sjenovitim obalama u starom dijelu Primoštena nestala jedna mlađa muška osoba. Očevici kažu da su bila zapravo dvojica koja su se kupala u moru, a zbog ogromnih valova i jakih struja imali su teškoća da izađu na kopno. Jednome je pomogao očevidac, zaposlenik obližnjeg ugostiteljskog objekta, a drugi je nestao u morskoj pjeni, objasnila je Škorić, piše HRT

Odmah po dojavi na mjesto nesreće je izašla policija s brodovima, kao i brodovi Lučke kapetanije.

- Oko 14 i 30 na mjesto događaja su došla i četiri ronioca. Dva sata poslije, mrtvo tijelo nesretnog mladića je izvučeno. Mještani kažu kako je ovaj dio obale iznimno ćudljiv, more zna biti jako valovito, a često su ovdje i jake struje, rekla je Škorić.

- Bilo je tamo jako puno ljudi i momak je bio u moru, puhala je bura cijelo jutro i bili su veliki valovi i bilo mu je jako teško izaći van. Skočio sam u more, njegovi prijatelji koji su bili vani, kod nekih tamo stepenica su stajali i uspio sam ga dovući van i dao sam ga njima, rekao je Igor, očevidac, prenosi HRT

RANIJE

Šibenska policija i brod Lučke kapetanije u Primoštenu tragaju za puniljetnom muškom osobom. Kako se doznaje u šibenskoj policiji, pretražuju se more i obala.

Žurne službe dojavu o nestanku muškarca dobile su nešto iza 12 sati. Prema neslužbenim informacijama, muškarac je posljednji put viđen kako skače u more, a nakon toga je nestao.

Kako doznajemo od mještana Primoštena, radi se o 20-godišnjem studentu iz Zagreba, koji je skočio u more za vrijeme velikih valova.

Prema neslužbenim informacijama, mladić je skakao s još dvojicom prijatelja u samom centru Primoštena gdje su nerijetko veliki valovi. Njih dvojica su supjeli izroniti, za razliku od nesretnog 20- godišnjaka.

03. svibanj 2024 01:40