StoryEditorOCM
Crna kronikaPrometna kod Dubrave

U prebrzoj vožnji izletio s ceste i prevrnuo se na krov: bio je pijan, nije imao položeni vozački, a nije se ni vezao. Policija nije kaznila samo njega

Piše M. L.
20. ožujka 2024. - 09:59

Na cesti D-58 u blizini Dubrave kod Šibenika, jučer oko 7 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je 36-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede, poručili su iz šibenske policije.

Ističu kako se prometna nesreća dogodila kada je 36-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 0,08 g/kg, upravljajući osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom pri izlasku iz nepreglednog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i osobinama ceste. Uslijedilo je očekivano, pijani vozač izgubio je nadzor nad vozilom te je izletio s kolnika. Pri tom automobil se prevrnuo na krov, a vozač je zadobio ozlijede i ukazana mu je liječnička pomoć.

-U Općoj bolnici u Šibeniku 36-godišnjem vozaču okvalificirane su lakše tjelesne ozljede, te je nakon pružene liječničke pomoći pušten na kućnu njegu - kažu u PU šibensko-kninskoj.

Zanimljivo je da pijani vozač koji uz sto nije imao ni položen vozački, nije čak koristio ni sigurnosni pojas. Protiv 36- godišnjeg vozača bit će podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. No, policija nije stala na tomu te je odlučila kazniti i vlasnicu vozila koja je očito dopustila korištenje svog vozila osobi koja ga, s obzirom na sve, nije smjela voziti ni u ludilu!

-Protiv 25-godišnje vlasnice osobnog automobila podnesen je Obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti  prometa na cestama - istaknuli su u šibenskoj policiji.

 

28. travanj 2024 10:48