StoryEditor
Crna kronikaDUŽNOSNICA IZA BRAVE

Sutra odluka o žalbi Josipe Rimac na odluku o pritvoru: članovi obitelji odbili svjedočiti, ministrica Vučković još nije dobila poziv

Piše PSD.
17. lipnja 2020. - 15:13
Ronald Goršić/HANZA MEDIA

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu sutra, u četvrtak, odlučivat će o žalbi Josipe Rimac na istražni zatvor u aferi Vjetroelektrane.

Do sada je ispitan dio njezine obitelji, suprug i dvije sestre. N1 televizija saznaje kako je za oca Josipe Rimac tražila da ga se ne ispituje u Zagrebu zbog njegove poodmakle dobi. Svi su koristili pravnu blagodat nesvjedočenja, odnosno, u cijelosti su odbili dati iskaz, s obzirom da su s Rimac u obiteljskom i rodbinskom odnosu.

Uz njih, ispitano je još barem troje svjedoka, no među njima zasad još uvijek nije i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Iz Ministarstva poljoprivrede potvrđeno je za N1 da ministrica Vučković još nije dala iskaz, ali će se odazvati pozivu na svjedočenje čim ga dobije.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer na prijedlog Uskoka odredio je za Rimac i još šestero osumnjičenih jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Među brojnim svjedocima predloženi su i ministrica poljoprivrede i bliska suradnica premijera Plenkovića, Tena Mišetić.ije.

Podsjetimo, bivša gradonačelnica Knina i državna tajnica u Ministarstvu uprave uhićena je uz još 13 osoba krajem svibnja i to zbog sumnje da je pokušavala pogodovati investitorima oko vjetroelektrane Krš-Pađene. Rimac je ubrzo nakon uhićenja razriješena s mjesta državne tajnice i izbačena iz HDZ-a.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 15:56