StoryEditorOCM
ZanimljivostiPOLA VIKA OD PRVE PRIČESTI

Šibenčani, javite se: Pigo i Keke pozivaju generaciju iz 1968. godine na prigodno druženje

6. lipnja 2018. - 19:17

Sritne ljude zaustavi zgodna turistica pa ih zamoli da je fotografiraju. Nju i njezinu još zgodniju prijateljicu. A vakve ka ja zaustave usrid zvizdana, u vrime za obid, Željko Pigo Krnčević i Željko Keke Koloper i vele – "Šjor, morete li nas okinit, ode isprid Gospe van Grada!". I taman kad pomisliš da su njih dva vanka pameti, a i ja zajedno s njima, s Krnčevićevin Nikonom u rukama – "samo stisni, ja san sve namistija" – ubrzo otkriješ da cila stvar ima povijesni značaj. Barem u šibenskim okvirima.



– Ode na ovom mistu, prije točno 50 godina nas dva imali smo prvu svetu pričest, zajedno s cilon našon generacijon, s kojon smo se slikali. Svi skupa, za uspomenu, s našim vjeroučiteljima, fra Rafaelom Begićem i fra Jerkom Grcićem – vele mi direktor šibenskog Muzeja i producent šibenskog kazališta, otkrivajući kako tu ima, zajedno s njima, i drugih poznatih šibenskih imena, poput doktora Kreše Stipaničeva i Ive Blaće, ekonomista Gorana Miljasa iz Jadranske banke, Joška Baranovića, Elide Skračić, Alise Živković.



I brojnih drugih, koji će se sami pripoznati na fotografiji. Evo, ako ćeš napisati koju rič o tome u novinama, odnosno na portalu, iskoristija bi ovu prigodu da ih pozovem da nam se jave, kako bi se svi skupa dogovorili za prigodno druženje. Mi, svi skupa, ponovno, nakon 50 godina – kazali su mi "K und K". Uostalom, 68. je sada u điru. Na sve strane izlaze feljtoni, sjećanja, pa evo malo i našeg doprinosa, vele. Imamo crno na bilo di smo bili i šta smo radili te godine.

26. travanj 2024 15:12