StoryEditorOCM
OstaloPRED NOVU SEZONU

Okupile se odbojkašice Šibenika. Ostaju bez bez četiri cure, ali ne i bez Prve B lige

Piše Borislav Juras
12. rujna 2021. - 19:11

Pet „radnih“ tjedana prije početka nove sezone, odbojkašice Šibenika su se okupile na treningu. Duga ljetna stanka im je bila samo dodatak na onu prisilnu, uvjetovanu epidemiološkim mjerama, koja je trajala od minule jeseni. Stoga je i njihov trener bio pun upitnika – tko će mu se od cura pojaviti na treninzima, kakvi su im planovi, koju će ligu uopće igrati. Još pred ljeto je „prijavio“ Prvu B ligu (jug). Je li i potvrdio?!

- Još nisam siguran, važem, svjestan da bi neigranje ili spuštanje u niži rang vjerojatno značilo gubitak nekih termina za treninge u školskim dvoranama, ali i siromašnije dotacije iz gradskog proračuna. Luca Mikulandra i ostale cure su izrazile želju da nastave igrati Prvu B ligu. Međutim, problem je što ćemo ostati bez nekoliko njih iz prve postave. Marija Klanac neće igrati iz obiteljskih razloga, Nevena Gligić se namjerava vratiti studiranju u Engleskoj. Upitnici su još koliko će i hoće li igrati Iva Klanac i Marta Šantić – otkrio je Stevo Branković, trener odbojkašica Šibenika.

Kad bude siguran na koga će sve moći računati, najavio je i mogućnost dolaska nekih cura iz drugoligaša Vodica na dvojnu registraciju. Bude li potrebe, priključit će se i neke od mlađih kadetkinja. One su tokom ljeta imale kratku stanku. Anja Šabić ih je minulih tjedana vodila na nekoliko turnira. U Kninu su zaigrale u finalu. Kolegica u trenerskom smislu joj postaje i aktivna igračica, Lucija Mikulandra. Ona će, po riječima Brankovića, raditi s početnicama, djevojčicama koje se tek upisuju u školu odbojke. Njihovo mjesto okupljanja je školska dvorana u Crnici, dok prvi sastav termine za trening ima na Šubićevcu, a utakmice će i dalje igrati na Meterizama.

27. travanj 2024 05:21