StoryEditorOCM
NogometNarančasti na Rujevici

Žrtveno janje se pretvorilo u neželjenog gosta. Čak desetorici igrača iz Rendulićeve momčadi prijeti suspenzija uoči super važnih utakmica

Piše Krešimir Gulin
2. veljače 2021. - 12:29

Šibenik je najbolji primjer kako se u nogometu stvari brzo mijenjaju. Kada su ljetos Narančasti putovali u Rijeku u prvom prvenstvenom kolu manje-više su ispraćeni s razmišljanjem u stilu: 'Samo da ne primimo četiri-pet komada'. Na koncu, tu je utakmicu Šibenik izgubio u sudačkoj nadoknadi (1:2).

U međuvremenu je momčad trenera Krunoslava Rendulića svladala Rijeku na Šubićevcu (2:0), a nakon dvije uzastopne briljantne pobjede u Zagrebu (Lokomotiva 4:0 i Dinamo 2:1), ambicije u i oko tabora Narančastih su silno narasle. Zato se u Rijeku na otvaranje trećeg kruga prvenstva ne ide u statusu 'žrtvenog janjeta', već neželjenog gosta:

- Da, u početku nitko nije vjerovao u nas, mislilo se da gdje god dođemo nećemo ništa napraviti. Međutim, mi smo tijekom sezone demantirali te nevjerne Tome, pokazali smo svoju kvalitetu i snagu- kaže Mario Ćurić, sve bolji veznjak Šibenika.

Očito, Rendulić je svojim igračima usadio vlastitu filozofiju da u svakoj utakmici idu napadački i po pobjedu:

- Istina, tako ćemo se postaviti i na Rujevici. Znamo da nas čeka teško gostovanje. Rijeka je jedna od najboljih ekipa u 1.HNL. No, mi vjerujemo u svoju kvalitetu. Samo trebamo biti maksimalno fokusirani do prve do zadnje minute, onako kao što smo bili na Maksimiru u subotu- veli Ćurić.

Dojam je kako je napad (Andrijašević, Menalo, Kulenović,..) bolji dio Rijekine momčadi. Stoperski trio, bez obzira tko ga čini, ne ulijeva strahopoštovanje:

- Rijeka igra dosta napadački i gaji visoki presing. Ako to izdržimo i uspijemo razigrati, siguran sam da ćemo imati svoje prigode- drži Splićanin u redovima Šibenika.

Narančasti će u Rijeci odigrati četvrtu utakmicu u manje od dva tjedna. Budući da Rendulić nije sklon velikim rotacijama početnog sastava u redovima Šibenika javio se umor nakon 'bitke u Maksimiru'. Travnjak u Zagrebu Prince je napustio s ledom na gležnju i na Bilićevim leđima. Jurić je osjetio grčeve, a Sahiti se navodno odmarao cijelu nedjelju:

- Osjeti se umor itekako, igramo teške utakmice svaka 3-4 dana. Moguće je da će biti promjena u momčadi u Rijeci, ali o tome bi više mogao reći 'šef'. Naša je sreća da svi oni koji uđu s klupe mogu odigrati jednako kvalitetno kao i nominalni prvotimci- poručio je Ćurić.

Rendulić nam je potvrdio kako na Rujevici neće moći računati na ozlijeđenog Princea. Osim umora, trenera Šibenika mori i podatak da mu čak desetorici igrača prijeti suspenzija zbog trećeg žutog kartona. A nakon Rijeke, na Šubićevac stižu izravni suparnici za ostanak Varaždin i Istra:

- I dalje stojim pri svojoj tezi da kalkulacije nikome nisu donijele ništa dobroga. Ali, zaista imamo veliki broj karotna, nakupilo se i dosta umora. Posebice kod igrača iz napada koji vrlo dobro igraju u oba smjera i dosta se troše. Dakle, vrlo vjerojatno ću u Rijeci nešto morati mijenjati. No, to ne znači da odustajemo od naš navade da u svakoj utakmici idemo po pobjedu. Premda je Rijeka jako kvalitetan suparnik, puno bolji od onoga što sugerira poraz od Gorice (0:2) na Rujevici u zadnjem kolu. Riječani su silno napromašivali u toj utakmici- kazao je Rendulić.

I dok se svi Šibenikovi konkurenti pojačavaju- Varaždin je doveo Bobana i Herreru (Venezuela), Istra Šipoša i Portugalca Silvu, Lokomotiva Hadžića i Marina, čini se kako će se na Šubićevcu zadovoljiti povratkom Schildenfelda, angažmanom  Kolumbijaca Mine i Mene te Argentinca Bailona, koji je ozlijeđen:

- Očito nama pojačanja ne trebaju- lakonski je odgovorio Rendulić na tu tvrdnju.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-3): Labrović- Mesa, Schildenfeld, Bilić - Pajić, Ćurić, Bulat, Kvesić - Rak, Sahiti, Jurić.

Utakmica Rijeka- Šibenik igra se u srijedu na stadionu Rujevica s početkom u 17.05 sati uz izravan Tv prijenos na Arensportu 3. Sudac utakmice je Ivan Vučković iz Zagreba.

27. travanj 2024 00:11