StoryEditorOCM
NogometNOVI IZAZOV

Bivši trener Šibenika ima novi klub: šokirao je Europu i napravio podvig koji je odjeknuo daleko

Piše Sport SD
1. ožujka 2024. - 17:30

Krunoslav Rendulić (50) novi je trener Sabaha. Riječ je o klubu koji nastupa u azerbajdžanskoj elitnoj ligi i dolazi iz grada Masazira, koji se nalazi petnaestak kilometara sjeverno od Bakua, piše gol.hr.

Poznati hrvatski trener je potpisao do 1. lipnja 2025., a asistenti će mu biti Saša Sabljak i Domagoj Perić. Njih dvojica asistirali su Renduliću dok je vrlo uspješno vodio Zrinjski iz Mostara.

Podsjetimo, Rendulić je napustio Zrinjski u studenom prošle godine nakon što je s Plemićima osvojio prvenstvo i Kup Bosne i Hercegovine. Uz to, uveo je Mostarce u skupinu Konferencijske lige, čime je Zrinjski postao prvih klub iz BiH koji je izborio nastup u skupinama UEFA-inih klupskih natjecanja.

Plemići su napravili senzaciju pobijedivši AZ Alkmaar 4:3 i šokirali Europu napravivši povijesni preokret nakon što su na poluvremenu gubili 3:0.

Zrinjski je bio vrlo kompetitīvan u vrlo jakoj skupini Konferencijske lige i to očito nije ostalo nezamijećeno na europskoj razini, pa tako ne čudi da je Rendulić vrlo brzo našao novi posao.

Sabah je trenutačno sedmi u azerbajdžanskoj Premierligi, no drugoplasirani Neftci bježi mu samo pet bodova. Qarabag je nedodirljiv na prvom mjestu s 57 bodova. Momčad Sabaha prepuna je inozemnih nogometaša i na Transfermarktu je procijenjena na 10,5 milijuna eura.

Rendulić je u trenerskoj karijeri još vodio Istru, Šibenik i Goricu, a imao je i uspješno igračku karijeru. Nastupao je za Osijek, Zagreb, Hajduk, Rijeku i Kamen Ingrad te jedna od ikona HNL-a.

27. travanj 2024 14:39