StoryEditorOCM
Nogometcirkus s rasporedom

Carević ljut zbog termina utakmice u Zmijavcima: ‘Malo manje ćemo papati za Uskrs...‘

Piše Krešimir Gulin
25. ožujka 2024. - 12:56

Nastavlja se ‘mrtva‘ utrka između Šibenika i Zrinskog za ulazak u 1.HNL. Jurjevčani su s (2:0) svladali Dubravu, a Šibenčani su im odgovorili s minimalnih (1:0) kontra vinkovačke Cibalije na Šubićevcu.

Tako Zrinski dalje ima dva boda prednosti ispred Šibenika.

Teško su Narančasti stigli do tri vrlo važna boda. Tek su golom Gačića u 85. minuti slomili otpor dobro organiziranih Vinkovčana:

- Teška nam je svaka, praktički sve utakmice u ovom trećem krugu bit će nam poput finala. Baš mi je drago što je Gačić zabio, uostalom na ovaj način se rade pravi rezultati. Ponosam sam na igrače. Mislim da bi u prvom dijeluova utakmica završila ‘iks‘, sada imamo neku karakternu nadogradnju- kazao je Mario Carević, trener Šibenika.

U novinarskoj loži se komentiralo kako je Šibenik pobijedio na način kako to radi Zrinski:

- Hvala bogu da i mi jednom dobijemo golom iz prekida. U prvom dijelu sezone imali smo 117 kornera iz kojih nismo uspjeli ništa napraviti. Konačno, popravili smo i taj segment igre. Zabili smo Dubravi dva gola iz kornera, sada i Cibaliji- kaže Carević.

Pobjedonosni gol zabio je stoper Gačić, premda je u tom trenutku Šibenik na terenu imao nekoliko napadača:

- Svjesno smo ga zadnjih 10-ak minuta htjeli gurnuti u napad. Bila je to neka naša intuicija. Znamo s treninga da je Gačić snalažljiv u prekidu i da zna dati gol, dobar je u skoku. Također, radi se o silno karakternom momku, koji neće biti nezadovoljan ako ne igra već je uvijek uz ekipu. I njegov gol je znak da imamo igrače koji trenutačno ne igraju, ali će nam biti potrebni do kraja sezone- objasnio je trener Šibenika da u igru gurne čovjeka koji je u konačnici postao džoker.

image

Mario Carevic, trener Šibenika

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Uz stopera Punčeca, Carević je jedini Šibenčanin koji je ‘požutio‘ na utakmici s Cibalijom:

- Ma, nerviraju me neke stvari. To sam dugo držao u sebi, reći ću samo da Šibenik mora biti drugačije tretiran u nekim odnosima. Ništa dalje neću govoriti...- rekao je Carević, i onda se ipak ‘otvorio‘:

- Smeta mi što smo 15 ili 16 puta igrali iza Zrinskog. Iduće kolo su nas stavili u utorak da igramo s Croatijom u Zmijavcima. Nakon Uskrsa ćemo se ‘nažderati‘ doma s obiteljima i onda ćemo ići igrati utakmicu u Zmijavcima. Kome to odgovara? Čemu utakmica u utorak, a imate termina koliko hoćete. Ako se već nije moglo igrati u subotu zbog derbija Hajduk- Dinamo, zašto se nije igralo u četvrtak ili petak? Nije mi jasno da mi svaki put igramo utakmicu iza Zrinskog. Stalno smo u nekom zaostatku i dodatnom pritisku. Ali, očito da prema ljudima koji sastavljaju raspored to tako mora biti. Ljute me takve stvari, ali O.K. Mi ćemo se spremiti i za utorak. Manje ćemo ‘papati‘ za ručak na Uskrs, manje ćemo se družiti s obiteljima. Napravit ćemo i trening na Uskrs, dok drugi idu na misu... Sve u službu rezultata, mi znamo koji je naš cilj- u dahu je izgovorio Carević.

Dakle, Šibenik će utakmicu idućeg kola s Croatijom u Zmijavcima igrati u utorak 2. travnja u 16,30 sati. S druge strane, Zrinski će svoju obvezu u istoj dionici odraditi već u petak, 29. ožujka, kada gostuje u Vinkovcima.

26. travanj 2024 00:00