StoryEditorOCM
NeretvaIzbori 2024.

Pobjednik izbora u Pločama nije ni HDZ, ni SDP. Pobjednik je ovaj čovjek koji SDP-u ide najviše na živce

Piše J. K.
18. travnja 2024. - 07:39

Neretvanski "Che Guevara" Mišo Krstičević ima se čime pohvaliti. Nije neka tajna da ga u liberalnom SDP-u, vole "kao mater ludu kćer". Još ga manje vole otkako su se preko Zorana Milanovića Rijeke pravde tiho mentalno povezale se desničarima iz Domovinskog pokreta. Svejedno, ustrajna pozicija Miše Krstičevića na političkoj ljevici pokazala je gdje bi SDP mogao biti kad ne bi politički lutao od partizana preko domobrana, pa malo preko te granice.

SDP je na jučerašnjim izborima osvojio 40,61 posto glasova. HDZ je dobio 0,03 posto glasova više, a to im doista nije razlog za slavlje. Da bi HDZ-ovci mogli otvoriti šampanjac trebaju priznati ili uhljebiti Domovinski pokret, svoje otpalo desno krilo koje je osvojilo 5,35 posto glasova. Ili moraju proći ispod MOST-a koji je bio još zeru bolji sa 5,79 posto osvojenih glasova.

Ukratko, u Pločama HDZ nije stvarno pobijedio, niti je SDP izgubio - pobijedio je jedino Mišo Krstičević koji će SDP-u ići na živce i u Saboru. Jer će im osvijetliti put kojim ne žele ići.

20. travanj 2024 10:40