StoryEditorOCM
KorčulaBOGATI ADVENTSKI PROGRAM U ŽRNOVU

Na sv. Lucu otvorena popularna šankućica. Pogledajte kako je bilo na otvaranju

Piše Dora Lozica
15. prosinca 2023. - 07:51

Sv. Luca sa slatkišima, božićni pano za slikavanje, kuhani fažol i hamburgeri, svjećice, lampice, DJ i dječji disko na otvorenome - sve je to jučer čekalo otočane u sklopu Adventa u Žrnovu. 

Iskustvo je pokazalo da suradnja udruga i klubova iznjedri najsadržajnije i najzanimljivije programe u malim mjestima poput Žrnova. Znao je to predsjednik Mjesnog odbora Žrnovo Željko Radovanović Belin kad je u pomoć pozvao čak šest udruga, redom NK Žrnovo, MNK Žrnovo, RK Žrnovo, Sportska udruga za obaranje ruke Popaj, udruga Žrnovski makaruni i KUD Mišnjice. Žrnovci su odgovorili velikim odazivom, ne vidi se često toliko puno djece svih generacija u dječjem parku u središtu Prvog sela. 

Šaroliku ponudu hrane, pića uz zabavu i smijeh zasjenio je božićni pano za fotkanje, odnosno, možda je pravednije reći, za društvene mreže budući da su brojne fotografije završile baš tamo. Pano su napravili Nikola i Kristina Biliš, zanimljiv bračni par amaterskog slikara i akademske slikarice. 

"Nakon sto je Kristina smjestila likove u kompoziciju i obojala, dosjetio sam se da se Djed Božićnjak, koji je iskočio iz letećih saonica, uhvati za R u natpisu Žrnovo. Panel je dosta velik pa smo ga jedva unijeli u atelje. Koristiti smo različite vrste boja otporne na atmosferu i lak zbog vanjskih uvjeta. Svi koji su sudjelovali u tome, radili su to sa srcem, a nagrada su nam nasmijana lica naše dječice", objasnio je Nikola. 

Vicko Skokandić dopremio ne panel u park te je izrezao rupe za glave, priča nam Nikola, a braća Loren i Adrian Milić, uz pomoć Drage Vranješa izradili su postolje i sve postavili.

Djecu je posebno oduševila i sv. Luca koja je u park došla u nošnji, a lik omiljene svetice upriličila je njena imenjakinja, Lucija Skokandić. Odrasle je pak oduševio grah, odnosno fažol kojeg je u velikom kotlu pripremio Nikica Skokandić i to devet kilograma graha i devet kilograma suhog mesa i bio je za prste polizati. 

Kako doznajemo od Željka Radovanovića, na meniju je u subotu kiseli kupus s kobasicama, a sljedeći vikend postavit će i velike jaslice na otvorenom ispred crkve Male Gospe. Detaljni program pogledajte na službenoj FB stranici MO Žrnovo, a u međuvremenu pogledajte galeriju slika. 

 

 

 

 

26. travanj 2024 03:43