StoryEditor
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA |

Zamjenica Tepšić o obnovi turističkih aktivnosti, sanirana knjižnica u Gružu, krenula e-dječja kartica ‘Mudrica‘ s nizom pogodnosti...

Piše Grad Dubrovnik
23. srpnja 2021. - 09:30
Obnovljeni su krov i pročelje zgrade u vlasništvu Grada Dubrovnika u kojoj djeluje i gruški ogranak Dubrovačkih knjižnicaGrad Dubrovnik

Projekt 'INTERREG V-A Italija –Hrvatska REMEMBER'

Zamjenica Tepšić o obnovi turističkih aktivnosti

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na virtualnoj konferenciji pod nazivom „Restarting of the touristic sector in the Adriatic area“, održanoj u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija –Hrvatska REMEMBER. Ključne teme o kojima su raspravljali sudionici konferencije, predstavnici gradskih i lučkih uprava te turističkog sektora, bile su utjecaj krize prouzrokovane virusom COVID-19 na turistička kretanja te nautički turizam na području Jadrana.

image
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić u izlaganju 'Dubrovački turizam prije i poslije COVID-19 pandemije'
Grad Dubrovnik

U tom kontekstu, u svom izlaganju „Dubrovački turizam prije i poslije COVID-19 pandemije“ zamjenica Tepšić predstavila je sliku stanja primarne gospodarske grane u Gradu prije koronakrize u 2020. godini, a govorila je i o projektima na kojima Grad Dubrovnik trenutno radi kako bi pokrenuo paralizirano turističko tržište. U sklopu programa „Poštujmo Grad“, jedan od ključnih ciljeva gradske uprave je dugoročna održivost destinacije, istaknula je zamjenica Tepšić.

Dodala je kako je Dubrovnik prvi grad u Hrvatskoj sa „smart city“ strategijom, skupom projekata i aplikacija koji podižu kvalitetu boravka posjetitelja, a ovu tezu ilustrirala je brojnim primjerima dobre prakse. Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić kratko se osvrnula i na urbani razvoj Grada u budućnosti, a iz planova je izdvojila dubrovački električni brodski tramvaj te sustav Park´n´Ride parkirališta nadomak gradskog centra na Pobrežju s 624 parkirališna mjesta.

Za održivi turizam

Projekt prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija –Hrvatska REMEMBER usmjeren je prema pomaku i rastu održivog turizma.

UREĐENJE GRADSKIH KNJIŽNICA

Završena sanacija prostora za rad ogranka Gruž

Obnovljeni su krov i pročelje zgrade na adresi Obala Stjepana Radića 29, u vlasništvu Grada Dubrovnika u kojoj djeluje i gruški ogranak Dubrovačkih knjižnica. Korisnici prostora, u kojeg je zbog dotrajalosti prodirala vlaga, što je zahtijevalo nužnu sanaciju, sada imaju suhe i prostore primjerene za rad.

Grad Dubrovnik u proteklom je razdoblju ulaganjima poboljšao uvjete za rad Dubrovačkih knjižnica te je, nakon što je godinama bio ugašen, prije tri godine otvoren novi prostor ogranka Lapad u zgradi Atlant centra, a uređenjem prostora ogranka Gruž nastavljeno je ulaganje u gradske knjižnice.

Sljedeći je Skočibuha

Sljedeća na listi prioriteta je sanacija i obnova prostora ljetnikovca Skočibuha na Boninovu koji će dobiti namjenu smještaja građe Znanstvene knjižnice.

 

POBOLJŠANJE OBITELJSKOG STANDARDA

Novi projekt e-Dječja kartica - ''Mudrica''

Središnji državni ured za demografiju i mlade poziva sve zainteresirane gospodarske subjekte iz javnog i privatnog sektora da se kao partneri uključe u njihov novi projekt e-Dječja kartica - ''Mudrica''. Sudjelovanje u partnerstvu podrazumijeva osiguravanje pogodnosti ili popusta za krajnje korisnike e-Dječje kartice – ''Mudrice''. Kroz pogodnosti ili popuste na usluge ili proizvode za korisnike s djecom, kartica ''Mudrica'' omogućava poboljšanje obiteljskog standarda.

image
Korisnici Mudrice bit će svi roditelji (udomitelji i skrbnici) najmanje jednog djeteta do 18 godina života na području RH
Grad Dubrovnik

Korisnici su svi roditelji (udomitelji i skrbnici) najmanje jednog djeteta do 18 godina života na području Republike Hrvatske te je usluga u potpunosti besplatna za korisnike. Partneri koji se uključe mogu računati na veliki broj potencijalnih korisnika i stvaranje loyalty okruženja. Popis svih partnera bit će vidljiv putem aplikacije i posebno dizajnirane web stranice (https://www.e-djecjakartica.hr/), a vidljivost će dodatno biti osigurana kroz marketinšku kampanju.

Dječja kartica u formi je mobilne aplikacije, lako dostupna i jednostavna za korištenje, a postupak registracije povezan je sa sustavom e-Građani kako bi se osigurala točnost podataka. Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo prikupit će prijave zainteresiranih gospodarskih subjekata te listu dostaviti Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade.

Gdje se prijaviti?

Zainteresirani za Dječju karticu mogu se javiti na mail: drustvenedj@dubrovnik.hr, do 06. kolovoza 2021.

item - id = 1114681
related id = 0 -> 1129825
related id = 1 -> 1129609
25. rujan 2021 22:04