StoryEditorOCM
DubrovnikLOKALNI IZBORI 2021.|

VLAHUŠIĆEV FOND ZA OPORAVAK Pomoć u prevladavanju krize koristila bi svima!

Piše DV
13. svibnja 2021. - 12:37
Izbori 2021
Andro Vlahušić, kandidat za gradonačelnika platforme Dubrovnik naš grad, uz suradnike Maria Tevšića, Nataše Gabričević i Miha Obradovića

Danas je održana press konferencija platforme Dubrovnik - naš Grad i kandidata za gradonačelnika Andra Vlahušića na kojoj je predstavljen Fond za oporavak Dubrovnika. 

Zbog korona krize, grad Dubrovnik je 2020. ostvario samo 19 posto noćenja, ali zbog pada cijena turističkih usluga, svega 10 posto prihoda. Ostvarena turistička potrošnja bila je svega 600 milijuna kuna, a ukupni gubitak tijekom 2020. iznosio je čak 5.4 milijarde kuna. Budući da značajan rast ne možemo očekivati ni ove sezone, jasno je zašto je ovakav Fond nužan.

Otkako smo objavili mail adresu oporavak.dubrovnik@gmail.com, dobili smo niz prijedloga poduzetnika, obrtnika, građana, udruga i drugih zainteresiranih skupina. 

Prijedloge smo sabrali i poslali ih premijeru RH gospodinu Andreju Plenkoviću, predsjednici Europske komisije Ursuli Von der Leyen i potpredsjednici Europske komisije Dubravki Šuici. Fond za oporavak bio bi težak 750 milijuna kuna, pomogao bi poduzetnicima, obrtnicima, iznajmljivačima i građanima da prebrode ovu krizu u kojoj je Dubrovnik jedan od najpogođenijih gradova u Hrvatskoj. 

26. travanj 2024 19:40