StoryEditorOCM
DubrovnikOd koncerata, tamburaškog sijela do mjuzikla

Svjetski dan glazbe u Dubrovniku obilježava se bogatim programom

Piše dv
20. lipnja 2023. - 14:15

Povodom Svjetskog dana glazbe, dubrovački kulturnjaci u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika i ove godine pripremaju bogati dvodnevni program koji će se odvijati 21. i 22. lipnja na različitim gradskim lokacijama.

Program započinje tradicionalnim besplatnim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u srijedu, 21. lipnja u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha. Pod ravnanjem maestra Ivana Huta, orkestar će izvesti program popularne klasike, filmske glazbe, ponešto latino glazbe i jazza. Na koncertu će kao solisti nastupiti trubač DSO-a Džemal Cakić te Željko Barač.

Linđov poklon Gradu povodom Svjetskog dana glazbe bit će održan 22. lipnja u 21. 30 sati u Kneževu dvoru. Vokalno instrumentalnim koncertom pod nazivom „Tamburaško sijelo“ ravnat će  jedan od najvećih autoriteta tamburaške glazbe maestro Siniša Leopold, a dubrovački će folklorni ansambl ovim besplatnim koncertom predstaviti svoj instrumentalni potencijal, kao i novu generaciju ženskog zbora i solistica.

U okviru proslave Svjetskog dana glazbe, Dubrovačka baština na platou Lazareta organizira prvo izdanje Lazareti Festa koje se, uz slogan „Moj galebe“, održava u čast velikanu hrvatske glazbe Oliveru Dragojeviću. Program počinje u 21.30 sati, a Oliverove hitove će pjevati njegovi bliski prijatelji i kolege – Oliverov prateći bend Dupini, Petar Dragojević, Tedi Spalato, Zorica Kondža i Tomislav Bralić.

U Svjetskom danu glazbe u Dubrovniku zasigurno će uživati i dubrovački turisti jer će se u sklopu „Midsummer Scene“ festivala na tvrđavi Lovrijenac u 21.30 sati održati svjetska praizvedba mjuzikla „Put oko svijeta u 80 dana“ prema romanu Julesa Vernea. Riječ je o prvom mjuziklu kojeg donosi ovaj, jedini hrvatski kazališni festival na engleskom jeziku. Adaptaciju i režiju potpisuje Sean Aita, a glazbu Leo Elso koji ujedno i igra ulogu Passapartouta, dok je hrvatski glumac s engleskom adresom, ujedno i kreativni producent festivala Filip Krenus u ulozi Mr. Fogga. Uz njih igraju i Juliana Barros, Rhianna Goodwin i Julian Harries. Kostimograf i scenograf je Roberto Surac, dizajner svjetla Aleksandar Saša Mondecar, a dizajner video projekcija Nikola Kapidžić.

Mjuzikl "Put oko svijeta u 80 dana" izvodit će se na Lovrijecu sve do 5. srpnja, svaku večer osim 30. lipnja. 

27. travanj 2024 10:40