StoryEditorOCM
Dubrovniksusret u vijećnici

Studenti Stanforda pitali dubrovačkog gradonačelnika zbog čega je ušao u politiku

Piše S. R.
26. ožujka 2024. - 12:50
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je grupu studenata sa Sveučilišta StanfordGrad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

Studente američkog Sveučilišta Stanford tijekom posjeta Dubrovniku ugostio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Stanford je jedno od vodećih svjetskih učilišta kojeg su pohađali dobitnici Nobelove nagrade, izumitelji i osnivači poznatih kompanija, premijeri i predsjednici država.

image

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je grupu studenata sa Sveučilišta Stanford

Grad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

Tridesetak studenata poslovne administracije (MBA) i profestora s ovog kalifornijskog sveučilišta na putovanju je po Hrvatskoj gdje se u sklopu istraživanja poslovne i političke scene susreću s političkim čelnicima i poslovnim liderima.

Gradonačelnik je studentima predstavio rezultate Grada Dubrovnika u implementaciji postulata održivost i odgovornosti u upravljaju turizmom kao svojom najzastupljenijom granom gospodarstva, ali se također osvrnuo na dugu i bogatu povijest Dubrovnika i Dubrovačke Republike.

image

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je grupu studenata sa Sveučilišta Stanford

Grad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

Studenti su Frankovića pitali, što ga je potaklo da iz poslovnog prijeđe u svijet politike, o vještinama rukovođenja, a dobro su se raspitali pa ih je zanimalo i kako se nosimo s gužvama i prekomjernim brojem turista koji hrle u Dubrovnik.

 

 

25. travanj 2024 12:31