StoryEditorOCM
DubrovnikReakcije na Lapadsku

Srđ je Grad: ‘Zaista je tužno u što se jedan pozitivan projekt uređenja Lapadske obale na kraju pretvorio‘

Piše dv
10. veljače 2024. - 16:59

Iz stranke Srđ je Grad oglasili su se priopćenjem za javnost o novonastaloj situaciji na Lapadskoj obali. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

‘Tužno je i frustrirajuće slušati prepucavanja gradonačelnika Mata Frankovića i bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića tko je od njih više kriv za sve loše što nam se dogodilo i što će se događati vezano za Lapadsku obalu.

Kao mala djeca svađaju se tko je od njih više pogodovao Pašaliću, tko je bio kuhar, tko klokan a tko jede čija g….

Istina je da je vlada Zorana Milanovića (SDP, HNS…) 2011. godine umjesto Luci Dubrovnik (poduzeću u većinskom vlasništvu Grada Dubrovnika) koncesiju na Lapadskoj obali dodijelila privatnom koncesionaru. Tako smo, umjesto koncesionara koji bi profit većinski ostvarivao u korist Grada, pa samim time i građana, dobili koncesionara koji po naravi stvari prvenstveno, ako ne i isključivo, brine o svom privatnom interesu. Zabilježimo i da je koncesiju, premda je ista osporena na dvije sudske instance, zapravo dodijelilo (ta nećemo se valjda držati zakona ko‘ pijan plota!) nadležno ministarstvo SDP-ove koalicijske vlade, a da je u toj vladi sudjelovao i HNS, točnije Vlahušićeva stranačka šefica Mrak Taritaš.

Srđevci su se od početka zalagali da se umjesto Marine Frape na tom mjestu izgradi komunalna lučica za građane. Godinama se u Gradskom vijeću zalažemo da se, nakon raskida koncesijskog ugovora, sruši sve ono što nagrđuje okoliš ovog vrijednog lokaliteta. Zalažemo se isto tako da se njezina izgrađena infrastrukturu pretvori u komunalnu lučicu s vezovima za građane. Time ćemo riješiti goruće pitanje nedostatka vezova koje građane muči i ispraviti veliku nepravdu koju im je napravila Vlahušićeva, ali i nastavila raditi Frankovićeva gradska vlast.

Jedino koji u ovoj slučaju, kako gradonačelnik Frankovic kaže „jedu g…“ su svi građani grada Dubrovnika koji su umjesto komunalne lučice za građane dobili privatnu marinu u centru grada.

Umjesto drvoreda, biciklističke staze, prirodne hladovine, komunalne lučice za građane, dobili smo pristupnu cestu za privatnu marinu te iscrtana parkirališna mjesta na kamenim pločama koje su u vizualizacijama građanima predstavljene kao stabla. Dobili smo također nove sudske sporove što znači da će u budućnosti, zahvaljujući Frankoviću, Vlahušiću i ostaloj ekipi, građani opet jesti g….

Isto kao i u slučaju s Garažom, Tvrđavom Imperijal, GUP-om, prometnom infrastrukturom…(gdje bismo bili kad bismo sve nabrajali).

Zaista je tužno u što se jedan pozitivan projekt (uređenje Lapadske obale) na kraju pretvorio.

O tome tko je kriv i što više smrdi, pisali smo još od 2015. godine, na poveznici možete pronaći sva naša priopćenja i stavove vezano za Marinu Frapa i Lapadsku obalu‘ - navode ‘Srđevci‘.

26. travanj 2024 13:58