StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK |

Radi se na vodoopskrbi i odvodnji Mokošice i Štikovice, novo parkiralište u Ulici Marina Kneževića i cesta za zgrade HRVI u Mokošici

Piše Grad Dubrovnik
4. rujna 2020. - 10:57
KOMUNALNA INFRASTRUKTURA

Izvode se sustavi vodoopskrbe i odvodnje na području Mokošice i Štikovice

Napreduje radovi Vodovoda Dubrovnik na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici i Zatonu Malom. Od mjeseca svibnja do sada su na dijelu gradilišta u Mokošici izvedeni radovi u dužini od 900 metara, što predstavlja otprilike trećinu ukupnog zahvata na tom području.

image
Vodovod Mokošica


Ukupno je postavljeno oko 1,8 kilometara cjevovoda. Samo na području Mokošice izgradit će se oko 3,5 kilometara novih cjevovoda odvodnje i 2,5 kilometa cjevovoda vodoopskrbe. Istovremeno je u Štikovici izvedeno 480 metara cjevovoda vodoopskrbe, i to na području od tamošnje vodospreme do ulaza u naselje, što predstavlja četvrtinu ukupne predviđene dužine.

Radovi se izvode fazno, a u okviru 44 milijuna kuna vrijedne investicije izgradit će se sustavi vodoopskrbe u Štikovici, Malom Zatonu te Mokošici. Ukupno će biti izgrađeno više od 6 kilometara cjevovoda vodopskrbe, uz preko 100 kućnih priključaka. Kada je riječ o mrežnoj odvodnji, bit će izgrađeni i sustavi odvodnje u Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu u ukupnoj dužini od preko 7 kilometara uz gradnju više od 150 kućnih priključaka. Rok za dovršetak svih radova je 30 mjeseci.

Projekt Aglomeracija Dubrovnik
Veći dio investicije, oko 75 posto, Vodovod je prijavio na 881.208.682 vrijedan EU projekt Aglomeracija Dubrovnik, za koji je u srpnju ishodovano odobrenje u nacionalnoj proceduri od strane Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova.



MOKOŠICI 200 NOVIH MJESTA

Izgrađeno još jedno parkiralište u Mokošici s 58 mjesta u Ulici Marina Kneževića

Završeni su radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Marina Kneževića u Novoj Mokošici. Predmetnom investicijom na tri razine osigurano je ukupno 58 novih parkirališnih mjesta od čega su tri mjesta namijenjena osobama smanjene pokretljivosti.

image
Parkiralište u Ulici Marina Kneževića u Mokošici


Uz nedavno završeno parkiralište kapaciteta 72 mjesta s kružnim tokom na lokaciji južno od zgrada HRVI te uz buduće parkiralište od 66 mjesta koje je smješteno između Ulica Marina Kneževića i Između dolaca, samo na području Nove Mokošice osigurano je 200 potpuno novih parkirališnih mjesta.

Radove na izgradnji parkirališta izvela je tvrtka Texogradnja d.o.o, iz Mlina, a ukupna vrijednost radova iznosi 3.7 milijuna kuna s PDV-om.

Investicije u promet
Ukupna vrijednost investicija u javna ulična parkirališta i organizaciju prometa u mirovanju na području Mokošice prelazi 10 milijuna kuna.


INVESTICIJE

Počela izgradnja ceste za zgrade HRVI u Mokošici

Započeli su radovi na izgradnji ceste s infrastrukturom na zgrade HRVI u Mokošici. Nova ulica se na početku zahvata uklapa u gradsku prometnicu kod novog kružnog toka, a imat će dva kolna ulaza za pristup zgradama. Predviđena širina kolnika s dva prometa traka iznosi 5,5 metara.

image
Pristupna cesta HRVI Mokošica


Obostrani nogostup širine je 1,60 metara. Duž 322 metara duge ceste izvest će se oborinska odvodnja, odvodnja otpadnih voda, vodovodna i protupožarna instalacija te distributivna telekomunikacijska kanalizacija i javna rasvjeta. Radove izvodi tvrtka Texogradnja d.o.o., a predviđeni rok izvođenja radova je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. Investicija je vrijedna 5.335.043,40 bez PDV-a.

Braniteljima 65 stanova, Gradu 43
Izgradnja četiri zgrade u Novoj Mokošici realizira se u suradnji s Ministarstvom branitelja, a od 108 stanova njih 65 bit će dodijeljeno hrvatskim braniteljima s područja Dubrovnika, dok će 43 stana pripasti Gradu.






 
27. travanj 2024 03:14