StoryEditorOCM
DubrovnikU ORGANIZACIJI PRIRODOSLOVNOG MUZEJA DUBROVNIK

Pripremite se za Festival znanosti 24-27. travnja

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
19. travnja 2017. - 19:23

Prirodoslovni muzej Dubrovnik već šestu godinu sudjeluje u organizaciji Festivala znanosti koji će se održati od 24.– 27. travnja ove godine. Uz Odjel za akvakulturu Sveučilišta u Dubrovniku, Javnu ustanovu Rezervat Lokrum i Zajednicu tehničke kulture Dubrovnik kao partnere, ovaj put tema festivala znanosti je „Vrijeme“.

Inače, Festival znanosti se već 15.godinu održava u svim većim hrvatskim gradovima. Cilj mu je približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti te poboljšati javnu percepciju znanstvenika i motivirati mlade za istraživanje i stjecanje novih znanja. Prema programu Festivala znanosti, u ponedjeljak 24. travnja u Prirodoslovnom muzeju u Androvićevoj 1 planirana je radionica „Pretežno vedro“ u kojoj će na jednostavan, zanimljiv i kreativan način djeca predškolskog uzrasta naučiti što su to vremenska prognoza i vremenski uvjeti. Potom će u kreativnom dijelu radionice u kolaž tehnici izraditi vlastitu vremensku prognozu, a svi njihovi radovi bit će izloženi u prostoru Muzeja.

Potom je na programu predavanje „Vjetar našeg priobalja“ u kojem će se naučiti što je ruža vjetrova i kako se određuje za svako područje? Naučiti će se i kako bura liječi, što donosi i kako čovjek reagira na nju te jesmo li spremni za ljetne nevere koje donose naglu promjenu vjetra, ali i što poduzeti i kako procijeniti opasnost?
Tog prvog dana je na programu i predavanje „Vrijeme i Vrijeme“ tijekom kojeg je sudionici naučiti o planiranju putovanja te kako se ponašati i planirati na cesti i moru.

Bogat program je osmišljen i za ostale dane ali o tome pravodobno čitajte na stranicam našeg portala.

26. travanj 2024 14:37