StoryEditorOCM
DubrovnikMEA CULPA U PORTU |

NEMA MIRA NA PESKARIJI Županijska lučka uprava poslala zaštitare, radovi stali, a Maro Hajdarhodžić ponavlja da ima pravo postaviti nadstrešnicu

Piše DV
19. lipnja 2020. - 10:33
Županijska lučka uprava Dubrovnik zaustavila je radove na postavljanju Hajdarhodžićevih nadstrešnicaTonči Plazibat/Hanza Media
Nema mira na Peskariji. Prema nalogu Županijske lučke uprave Dubrovnik jutros su na gradilište investitora Mara Hajdarhodžića poslala zaštitare i svoje zaposlenike koji su privremeno zaustavili radove na montažnom objektu koji postavlja tvrtka Mea Culpa. Pozvana je i policija, no ona je suprotstavljene strane uputila na rješavanje spora sudskim putem.

Maro Hajdarhodžić, investitor radova na Peskariji i vlasnik tvrtke Mea Culpa rekao je da nema zakonskih prepreka za nastavak radova na postavljanju montažnih objekata u starom Portu. Podsjeća da je rješenje Konzervatorskog odjela kojim se poništava odorenje istih tih konzervatora za radove iz prošle godine, poslano ŽLU Dubrovnik kao investitoru, iako se kao investitor vodi Hajdarhodžićeva tvrtka.

- Zaštitare je poslala Lučka uprava jer su konzervatori njima izdali zabranu radova iako oni ništa ne rade  jer nisu investiori već davatelj koncesije. Moglo se sve riješiti da su konzevatorima rekli 'kriva adresa', no nisu pa sad imamo problem. Pozvali smo, kao i zadnji put , policiju no sada su nam poručili da nisu nadležni. Ne znam što se promijeno u ovih nekoliko dana kada su bili nadležni - pojašnjava Maro Hajdarhodžić. 
 
26. travanj 2024 06:31