StoryEditorOCM
DubrovnikPOTVRDA JE OBAVEZNA |

TESTIRANO 168 ZAPOSLENIKA, POZNATI REZULTATI Ispred dubrovačke bolnice stvorio se red BEKIĆ Nismo imali nikakve negativne reakcije djelatnika

Piše Dv
4. listopada 2021. - 07:54

Za zaposlene u zdravstvu i sustavu socijalne skrbi od danas se uvodi obveza covid-potvrda ili testiranja na koronavirus, a odluka koju je donio Nacionalni stožer civilne zaštite vrijedit će i za dio pacijenata. Ispred OB Dubrovnik organizirano je testiranje, a ravnatelj Marijo Bekić za Dubrovački vjesnik prokomentirao je na koji način se odvija proces:

- Jutros je testirano 168 djelatnika te nitko nije pozitivan na koronavirus. Testiranje traje od 5:30 do 7:15 pa ćemo vidjeti kako se razvija faza prilagodbe. Kao što se može vidjeti, informatički smo uvezani tako da se potvrde daju u pisanom obliku djelatnicima te šalju voditeljima odjela dok samu provjeru radi služba za administraciju.

image
Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić
Božo Radić/cropix

Od strane djelatnika nismo imali nikakve negativne reakcije, možda će netko malo zakasniti na posao pa ćemo slijedom današnjih iskustava vidjeti kad započeti s testiranjem u nadolazećem periodu.

Zbog epidemioloških razloga testiranje ćemo nastojati raditi na otvorenom prostoru unatoč dolasku zime. Smatram kako su svi na vrijeme informirani o testiranju te treba napomenuti kako se broj cijepljenih u zdravstvu povećao. U idućih nekoliko dana, nakon što prođe faza prilagodbe, znat ćemo kada započeti s testiranjima i kako se dalje postaviti, rekao je ravnatelj Bekić.

27. travanj 2024 05:52