StoryEditorOCM
DubrovnikPRIJAVITE SE

Grad Dubrovnik sufinancira troškove nabave, instaliranja i ugradnje opreme fotonaponskih sunčevih modula na obiteljskim kućama

Piše DV
23. travnja 2024. - 09:30
Grad Dubrovnik sufinancira troškove nabave, instaliranja i ugradnje opreme fotonaponskih sunčevih modula na obiteljskim kućamaGd/

U cilju poticanja obnovljivih izvora energije, Grad Dubrovnik objavio je Javni poziv za sufinanciranje troškova nabave, instaliranja i ugradnje opreme fotonaponskih sunčevih modula do 10 kW u obiteljskim kućama na području Grada.

Predviđenim mjerama sufinanciranja bespovratnim novčanim sredstvima, Grad nastoji potaknuti svoje građane (fizičke osobe) na ugradnju fotonaponskih sunčevih modula, a sve u cilju povećanja obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije u kućanstvima, te smanjenja emisije stakleničkog plina CO2, kao i poboljšanja energetske učinkovitosti na području Grada Dubrovnika.

Ukupno raspoloživa sredstva Grada u 2024. godini po ovom Pozivu iznose 365.000 eura, a građani mogu ostvariti pravo na  sufinanciranje 90% od nastalog troška ulaganja, ali ne više od 4.650 eura po kućanstvu. Sredstva će se prijaviteljima isplaćivati za sufinanciranje opravdanih troškova nabave, instaliranja i ugradnje opreme fotonaponskih sunčevih (FN) modula koji nastanu nakon datuma objave  Poziva (nakon 19. travnja 2024.), a što se dokazuje datumom izdavanja računa. 

Javni poziv otvoren je za podnošenje prijava 180 dana od dana objave, odnosno zaključno s 15. listopada 2024. godine. Uvjeti, kriteriji bodovanja, način podnošenja prijava, kao i rokovi isplate sredstava propisani su Javnim pozivom koji, kao i svu potrebnu dokumentaciju možete preuzeti na stranicama Grada.

Za sve ostale informacije građani svoje upite mogu uputiti na mail adresu: oie@dubrovnik.hr

29. travanj 2024 01:46