StoryEditor
Hrvatska i svijetZNA SE DATUM

Zadnji segment konstrukcije Pelješkog mosta spojit će se 28. srpnja

Piše jutarnji list
14. srpnja 2021. - 21:26
Ante Cizmic/Cropix

Na jugu Hrvatske priprema se ugradnja posljednja tri segmenta rasponske konstrukcije mosta Pelješac. Završetak spajanja koji ujedno znači i fizičko povezivanje kopna s poluotokom Pelješcem očekuje se 28. srpnja, doznaje Dnevnik Nove TV, a donosi Jutarnji.

Snimke naših fotoreportera pokazuju koliko je spajanje mosta blizu, a Anita Mlinarić, mještanka Stona, ističe: - Stvarno nam je most neophodan. Nema ni mlađega ni starijega koji mu se ne raduje. Nisam ni sanjala da bi se mogao dogoditi.

Neki će, poput obitelji Franice Žile, u nadi da će im sada biti lakše putovati, sve i prigodno proslaviti: - Vjerujemo da ćemo mi u obitelji jedan šampanjac otvoriti za taj most.

Istovremeno, u punom jeku su i radovi na pristupnim cestama ka mostu. Tako je grčka tvrtka Avax danas uspješno završila i iskop tunela Polakovica, dugog 1240 metara kod Stona na Pelješcu. Tunel Polakovica dio je 4. faze stonske obilaznice i zajedno s mostom Ston i drugim tunelom Supava čini najkompleksniji dio ovog zahvata (tunel-most-tunel).

To je ujedno i treći po redu proboj tunela na projektu Pelješac, ali prvi za grčku tvrtku AVAX.

Pristupne ceste zajedno sa stonskom obilaznicom duge su 28 kilometara. Sadrže četiri tunela, tri manja mosta i dva vijadukta, a na njima je zaposleno je oko 600 radnika, donosi Jutarnji.

item - id = 1112785
related id = 0 -> 1128505
related id = 1 -> 1128501
26. rujan 2021 23:51