StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMVEP RH POTVRDILO

Student se, konačno, vratio kući

25. prosinca 2016. - 17:09

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) je potvrdilo kako je konačno stavljen "ad acta" odnosno riješen slučaj hrvatskog studenta T.N. koji se zbog birokratskog propusta od srpnnja ove godine iz Kine bezuspješno pokušavao vratiti kući, u Hrvatsku.

Prema priopćenju ministarstva,"zahvaljujući diplomatsko- konzularnim aktivnostima MVEP i Veleposlanstva RH u NR Kini te suradnji s nadležnim kineskim tijelima i Veleposlanstvu NR Kine u našoj zemlji, ovaj slučaj je uspješno riješen, čime se potvrđuje usredotočenost hrvatske diplomacije na pružanje učinkovite pomoći hrvatskim državljanima izvan RH".

Kako se neslužbeno doznaje, student T.N. je godinu dana studirao u Kini kao stipendist kineske Vlade a od srpnja ove godine pokušavao se vratiti kući u Hrvatsku. Međutim, trebalo mu je punih pet mjeseci da se vrati kući a sve se, doznajemo, zakompliciralo zbog birokratske pogreške, zbog koje mladi stipendist i student Sveučilišta u Šangaju, nikada nije dobio boravište u toj zemlji. Da je sticajem okolnosti postao "ilegalac" doznao je tek kada se nakon studiranja odlučio vratiti kući. No, za kinesku birokraciju je on već bio izvan zakona i stoga su mu uskratili izlaznu vizu.

27. travanj 2024 03:41