StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTKO BI SVIMA UGODIO |

SDP ‘BRUSI‘ LISTU Dubrovčanin Jadran Barač ostao kratkih rukava, gradonačelnika Ploča Miša Krstičevića pretekli Korčulani

Piše DV
13. lipnja 2020. - 15:14
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je na sjednici stranačkog Glavnog odbora izrazio uvjerenje da će zajedno s partnerima iz Restart koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima osvojiti dovoljan broj mandata za sastavljanje čvrste i stabilne Vlade, prenosi jutarnji.hr.

"Danas je vrlo bitan dan za SDP na putu do konačne pobjede na ovim izborima i siguran sam da ćemo nakon današnjeg dana biti još korak bliže jer imamo najkvalitetnije ljude, što smo pokazali na europskim i predsjedničkim izborima", istaknuo je Bernardić u uvodnom govoru na sjednici na kojoj se trebaju definirati liste za izbore.

image
Prijedlog sastava liste SDP-a za parlamentarne izbore 2020. u desetoj izbrnoj jedinici
JL


Utvrđivanje izbornih lista zadnja je točka dnevnog Glavnog odbora, i šef stranke ih do zadnjeg trenutka čuva u najužem krugu ljudi jer se očekuje nezadovoljstvo dijela stranke.


Neslužbeno se doznaje da će umjesto Domagoja Hajdukovića listu u 4. izbornoj jedinici predvoditi Sabina Glasovac. Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras, unatoč dosadašnjoj praksi, bit će tek na šestom mjestu u 1. izbornoj jedinici, a iza njega sedma Mirela Holy. Na 14. mjestu bit će Ivo Josipović.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel bit će na 13. mjestu u 8. izbornoj jedinici, a ista sudbina čeka i Bernardićeve oponente poput Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića i Mihaela Zmajlovića, koji će preferencijalnim glasovima s 14. mjesta pokušati izboriti još jedan saborski mandat. Na zadnjom mjestu je i čelnik vukovarskog SDP-a Željko Sabo u 5. izbornoj jedinici.

image
SDP-ovi kadrovi Kuzma Tomašić, Jadran Barač i Katarina Gugić
Ahmet Kalajdžić


Predvodnik tzv. neretvanske skupine, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, završio je na devetom mjestu u 10. izbornoj jedinici, što se smatra mjestom s kojeg se ne ulazi u Sabor, ali je na sjednici odustao od izlaska na izbore.

Ispred njega na listi su pozicionirani korčulanski SDP-ovci, načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić na petom mjestu i velolučka načelnica Katarina Gugić na osmom mjestu.

Na sedmom mjestu u 9. izbornoj jedinici zahvalio je i Ranko Ostojić, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku u ovom mandatu, koji u idućem sazivu više neće biti zastupnik.

image
Pločanski gradonačelnik Mišo Krstičević očekivao je bolji plasman na listi

 
CROPIX


Jutarnji list je dobio na uvid prijedlog lista, na kojima su i dalje Ostojićevo i Krstičevićevo ime, tako da one nisu konačne.
02. svibanj 2024 22:52