StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVAŽNO PRIZNANJE

Otok Korčula uvršten među 12 najsigurnijih otoka u Europi

Piše dnevnik.hr
24. svibnja 2021. - 20:38

Korčula je proglašena najsigurnijim hrvatskim otokom za rajski odmor. Magazin Forbes smjestio ju je na popis 12 najsigurnijih otoka u Europi. Dobili smo i reakcije s otoka koji je u iščekivanju turista, donosi dnevnik.hr.

Za turiste koji žele doći na Korčulu ugostitelji s otoka kažu nam - brinu za sigurnost gostiju. ''Mi smo spremni za sezonu. Pridržavat ćemo se svih mjera, to je jedini način da odredimo kvalitetno sezonu'', kazao je ugostitelj Damir Sardelić.

Za ulazak među 12 najsigurnijih europskih otoka presudno je bilo - kako se nose s pandemijom, koliko imaju COVID oboljelih, priznaju li potvrdu o cijepljenju.

''Moram istaknuti i da su akcije cijepljenja u posljednje vrijeme bile jako dobro prihvaćene u Korčuli i da smo sigurni da će se gosti osjećati sigurno'', rekla je direktorica Turističke zajednice Korčule Hana Turudić. 

Gosti će, kaže, lako doći do potrebnih testova, a ugostitelji i iznajmljivači su spremni. Moći će se i brže do Korčule, izvijestila je za Dnevnik Nove TV Josipa Krajinović.

''Drago nam je da je Dubrovnik napokon dobio aviolinije koje nam znače za naše goste i koje žarko očekujemo'', istaknuo je Sardelić. Nadaju se boljim rezultatima u odnosu na prošlo ljeto. ''Već sada imamo tri katamaranske linije, osim trajektnih, a uskoro očekujemo i još dvije linije'', zadovoljna je Turudić.

08. svibanj 2024 18:23