StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDUBOKO PLAVETNILO

Drama na Jadranu: nestalom dalmatinskom ribaru nema ni traga, u akciju ulazi i posebna brodica, ali nada je sve tanja

Piše Zadarski.hr
7. prosinca 2023. - 10:47

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru sa sjedištem u Rijeci od utorka koordinira traganje za ribarom, nestalim kod mjesta Vrsi.

Akacija je pokrenuta nakon dojave očevica koji je obavijestio o napuštenoj brodici u plovidbi bez nadzora, u blizini rta Prutna. Prvog dana akcija se odvijala u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar i njihovom ispostavom Starigrad - Paklenica, Postajom pomorske i aerodromske policije Zadar i Hrvatskom gorskom službom spašavanja iz Zadra te uz pomoć građana, koji su se traganju pridružili vlastitim brodicama, prenosi Slobodna Dalmacija.

U površinskom traganju prvoga dana sudjelovale su po jedna brodica iz sastava Kapetanije Zadar i ispostave Starigrad – Paklenica, te policijska brodica.

Traganje za nestalim nastavljeno je u srijedu, pojačanim intenzitetom, jer je površinskom traganju pridružen policijski jet-ski, dok je u zračnom traganju korišten HGSS-ov dron. Angažiran je i zrakoplov tipa "Pilatus" iz sastava Obalne straže, koji je preletio područje traganja, ali bez rezultata.

Budući da akcija traganja i spašavanja za nestalim hrvatskim državljaninom ni drugog dana nije rezultirala pronalaskom, privremeno je obustavljena u srijedu oko 17 sati, zbog smanjene vidljivosti na području sjeverne Dalmacije.

Koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim nastavljena je danas, brodicama zadarske Kapetanije i Pomorske policije, dok će se u podmorskom traganju koristiti podvodno vozilo, u okviru suradnje s Obalnom stražom.

06. svibanj 2024 02:45