StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK |

NIKŠA DOBUD SE NE VRAĆA DOMA, ALI NEĆE BIT DALEKO Jugaši će centra tražiti u Grčkoj?

Piše Tonči Vlašić
13. travnja 2021. - 11:43

Talijani su već objavili: Nikša Dobud se vraća u Hrvatsku, olimpijski pobjednik iz Londona 2012. nakon PRO Recca igrat će za splitski Jadran, koji izgleda sprema izgraditi momčad sposobnu za borbu s Jugom i Mladosti za domaće trofeje i Regionalnu ligu. Mi ćemo dodati kako bi u Jadranu željeli vidjeti i Konstantina Kharkova, igrača zagrebačke Mladosti, koji je odlučio promijeniti i reprezentativnu kapicu te bi nakon nastupanja za Rusiju trebao igrati za Hrvatsku.

Mladost pak želi vidjeti u svojim redovima Mara Jokovića, Župljanina koji sad igra za Bresciu, a koju će napustiti i Grk Angelos Vlachopoulos, koji će u Novi Beograd, koji je već dogovorio i s Dušanom Mandićem, reprezentativcem Srbije, koji napušta PRO Recco, a koji će dovesti dvije zvijezde mađarske reprezentacije i Ferencvarosa, aktualnog prvaka Europe, i to Denesa Vargu i Gerga Zalankija. Talijani tvrde kako su pregovori u završnoj fazi, a kako će Ferencvaros, koji dovodi Rusa Daniila Merkulova iz Juga, ostati još bez Grka Ioannisa Fountoulisa, koji se vraća u Grčku, u Olympiakos, dok će Tamas Sedlmayer i Tamas Mezei prijeći u Vasas.

Juga bi osim Merkulova trebao napustiti i Amerikanac Alex Obert, navijači Juga bi najradije vidjeli opet Dobuda, ali s obzirom na natpise kako ide na Zvončac, sve smo bliže toma kako će Luka Lončar pomoć dobiti iduće sezone iz Grčke. Ili će se vratiti Luka Lozina, koji je prošlo ljetio otišao u Vouliagmeni, ili će doći 22-godišnji Konstantinos Kakaris, dok bi Merkulova trebao zamijeniti također Grk Stylianos Argyropoulos, koji je, kao i Kakaris, igrač Olympiacosa.

U zadnje vrijeme se pak čuje kako Olympiacos opet želi imati jaku momčad, te je pitanje kakve će poteze povući. Naime, Andro Bušlje je na listi želja Jugaša, ali kapetana hrvatske reprezentacije i najtrofejnijeg hrvatskog reprezentativca svih vremena želi zadržati Mladost. I tu se sad javlja Olympiacos, koji ga želi vrati u svoje redove iz već spomenutog razloga - opet želi biti jak.

Jedno je jasno - Europa dobija u Novom Beogradu novu jaku momčad. Vladimir Vujasinović je na klupi, za njega već igra Miloš Ćuk, dogovoreni su dolasci Duška Pijetlovića, Radomira Drašovića, Dušana Mandića, čeka se potvrda za Nikolu Jakšića, braću Rašović, Strahinju i Viktora... Želja im je i dovođenje Crnogorca Aleksandra Ivovića, koji je ipak bliže ostanku u PRO Reccu. 

Gruž iako slaže kockice, to uvijek radi iza zatvorenih vrata, te se ne oglašava po pitanju prijelaznog roka, već je okrenut kako i ovu sezonu učiniti trofejnom. Dvije prilike su propuštene, izgubljena su finala Kupa Hrvatske i Regionalne lige. Dvije su još ostale, prvenstvo Hrvatske i europske Lige prvaka. Doigravanje za prvaka Hrvatske je počelo. U četvrtfinalu je Jugašima protivnik OVK POŠK. Obje utakmice se igraju u Gružu. Prva večeras u 18 sati, a 'uzvrat' u srijedu, 14. travnja, točno u podne. Idući tjedan se u talijanskoj Ostiji igra zadnji kvalifikacijski turnir europske Lige prvaka, posljednje tri kola u skupini. Jugaši su već osigurali nastup na Final 8, koji će se igrati u Beogradu.

26. travanj 2024 11:26