StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA FINAL 8 U BEOGRADU

Bivši Jugaš kontra Gruža: ‘Nismo došli na završni turnir Lige prvaka dobiti samo Jug‘

Piše Tonči Vlašić
2. lipnja 2022. - 11:35

Prvo su se pozdravili Vjeko Kobešćak i Zsolt Varga. Dijelili su dobro i zlo u kapici zagrebačke Mladosti. Ima tome više od 20 godina. Danas će od 20.30 sati biti jedan kontra drugog u četvrtfinalu Final 8 u Beogradu. Dirigirati s klupa, Juga odnosno Ferencvarosa. Tko će koga nadmudriti?

Koji trenutak poslije jugov trener se na bazenu Novog Beograda susreo s još jednim četvrtfinalnim suparnikom, Daniilom Merkulovim, topnikom mađarskog prvaka.

Bio mu je trener u Jugu tri godine, od ljeta 2018. do prošlog ljeta kad je Rus prešao u Ferencvaros, u ruke Zsolta Varge.  

- Vidjeli smo, gledajući snimka finala prvenstva Hrvatske, kako Jug igra M zonu u zadnje vrijeme. Kako to radi dobro. Pripremali smo se za odigrati protiv takve obrane – kaže Merkulov, koji je oproštaj u kapici Juga imao prije godinu dana u Beogradu, na prošlogodišnjem Final 8, u 16:11 pobjedi za peto mjesto protiv WASPO 98 Hannovera. Oprostio se s pet pogodaka.

Je li večeras imperativ na Ferencvarosu u utakmici s Jugom?

- Malo. Do sad nam je sezona bila odlična.

FINAL 8 BEOGRAD 2022. 

Četvrtak, 2. lipnja, četvrtfinala, 14.30 sati: AN Brescia - WASPO 98 Hannover, 16.30 sati: PRO Recco - Zodiac Atletic Barceloneta, 18.30 sati: CN Marseille - Novi Beograd, 20.30 sati: FTC Telekom Budapest  - Jug Adriatic osiguranje.

Utakmice razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta, kao i polufinala, igraju se u petak, 3. lipnja, a utakmice za poredak u subotu, 4. lipnja. Finale je u 19.30 sati.

U polufinalu pobjednik Jug AO - Ferencvaros ide na pobjednika PRO Recco - CNA Barceloneta.

image

Daniil Merkulov (bijela kapica, 12) na treningu Ferencvarosa. Tri sezone je igrao za Jug, od 2018. do 2021. godine

Tonči Vlašić/

Što Ferencvaros očekuje od nastupa u Beogradu?

- Kad sam došao u Ferencvaros rekli su mi: 'Mi tražimo samo vrh'. Tako je i sad. Vratili smo naslov prvaka Mađarske. To je donijelo malo olakšanje pred nastup u Beogradu, ali nismo došli ovdje dobiti samo Jug. Naravno, ne očekujem večeras lagan zadatak. Jug je baš dobro odigrao zadnje utakmice – naglasio je Merkulov. 

28. travanj 2024 18:02