StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNA ITALIJA

Raspucao se Dubrovčanin podno Vezuva, a domaćin je na kladionicama bio izraziti favorit

Piše Tonči Vlašić
29. ožujka 2024. - 22:38

Napoli Futsal – Feldi Eboli 3:3, a bilo je 1:3 podno Vezuva na kraju prvog poluvremena u kojem je Dario Marinović kod drugoplasiranog sastava lige, susjeda, pogađao za 2:0 u 10. minuti, te u 18. minuti za plus dva.

Domaćin, koji je na kladionicama bio izraziti favorit, koji je dobio prethodnih pet utakmica, prošlo kolo lidera Romu sa 6:3, izvukao se u nastavku, te sačuvao mjesto. Feldi Eboli je za bod bogatiji, sad ima 44 boda, Napoli Futsal šest više. Još su tri kola do kraja, Roma i Napoli Futsal su sigurni u doigravanju, za preostalih šest mjesta ima devet kandidata... Možda koji otpadne kad se kompletira 27. kolo, ali u ovom trenutku je takva situacija.

Marinović i ekipa su do kraja ligaškog dijela dva puta domaćini, Mantovi i Active Network, sastavima koji gledaju kako se spasiti, a jednom su gosti, i to trenutno trećeplasiranog sastava lige, L84, koji ima pet bodova više.

Marinović je sa 14 pogodaka drugi strijelac Feldi Ebolija ove sezone u prvenstvu, a pogađao je i u Kupu, u europskoj Ligi prvaka, te kad je osvojen talijanski Superkup na početku ove sezone. Bio je to drugi trofej za Feldi Eboli, klub iz provincije Salerno, pored Napulja, osnovan 2002. godine, u koji je Marinović stigao u ljeto prošle godine.

Do sad je 33-godišnji Dubrovčanin u karijeri osvojio deset trofeja igrajući u Hrvatskoj, Kuvajtu i Španjolskoj.

30. travanj 2024 08:48