StoryEditorOCM
OstaloSTOLNOTENISKO PH

LIBERTAS MARINKOLOR OPET NA POJEDNIČKOM POSTOLJU Miho Simović već osigurao jednu medalju, a stigao na korak do još jedne!

Piše Tonči Vlašić
29. veljače 2020. - 22:16
Opet je uspio. Prošle godine je uzeo srebro u parovima s Tomislavom Japecom, klupskim suigračem, a i ove će opet biti na pobjedničkom postolju seniorskog prvenstva Hrvatske, koje se igra u varaždinskoj Areni. Opet (sigurno) u parovima, opet igrajući s Tomislavom, ali ovaj put s Kolarekom.

Simović i Kolarek su postolje osigurali plasmanom u polufinale, a tamo ih u nedjelju čekaju Aleks Krstevski (Pula) i Dorian Kuzmić (Kvarner). Do polufinala su stigli s dvije pobjede. U osmini finala su s 3:0 dobili Rina Vidana (Split) i Roka Metera (Dugo Selo), a u četvrtfinalu su istim rezultatom bili bolji od para Kvarnera (Duško Marijan Morić i Luka Šarčević). U drugom polufinalu susrest će se Nikola Horvat i Frane Runjić (Pula) protiv Ivana Zeljka i Danijela Mijatovića (Donat).

- Prvu sam medalju na seniorskom državnom prvenstvu osvojio 2012. godine s 19 godina – podsjetio je Simović, koji je na korak do još jednog postolja. Član Libertas Marinkolora se plasirao u četvrtfinale u pojedinačnoj konkurenciji u kojem će u nedjelju, 1. ožujka, igrati protiv Ronalda Ređepa, člana StaRR-a, domaćina prvenstva. Pobjednik će osigurat medalju, u najgorem slučaju brončanu, a u polufinale će igrati protiv uspješnijeg iz ogleda u kojem se sastaju prvi nositelj, Tomislav Pucar i Tomislav Kolarek. U preostala dva četvrtfinala suparnici su Tomislav Frane Kojić - Filip Čipin te Filip Zeljko - Andrej Gaćina, koji je drugi nositelj.

Simović je u pojedinačnoj konkurenciji prošao skupinu kao drugi. U skupini VII dobio je Duška Marijana Morića iz Kvarnera sa 4:0, a istim rezultatom i Hrvoja Dujmovića iz Požege, dok je u odluci o pobjedniku skupine poražen od Filipa Zeljka sa 4:0.  Potom je na startu završnice, u šesnaestini finala, bio je bolji od Josipa Mustapića iz Splita sa 4:2 nakon čega mu je zbog bolesti predao meč Ivor Ban iz GSTK Zagreb. U mješovitim parovima Simović je igrajući s Karlom Franović iz Varaždina zaustavljen na startu. Bolji su bili Antonio Goja (Donat) i Leona Šantek (Mal) s 3:2.

Četvrtfinala u pojedinačnoj konkurenciji počinju u nedjelju, 1. ožujka, od 12.25 sati. 
26. travanj 2024 04:51