StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

KAPETAN SQUAREA HRVOJE CVJETKOVIĆ Ja sam optimist bez obzira što nas čeka gostovanje kod prvaka

Piše Tonči Vlašić
9. srpnja 2020. - 20:09
Dobili su u petak navečer Universitas u Splitu. Gubili su 5:2 i 6:3 nakon čega su napravili seriju 6:0. Spremili su tri boda. Dočekali kiks Crnice u Vrgorcu te skočili na četvrto mjesto, koje im je donijelo domaćinstvo u četvrtfinalu doigravanja za prvaka. Za nagradu su za uspjeh u Splitu dobili od trenera slobodan dan.

U srijedu navečer su dobili Crnicu na startu doigravanja za prvaka u Gospinom polju. Gubili su 3:1. Potom opet napravili seriju 6:0. Plasirali se u polufinale. Za nagradu su opet dobili slobodan dan.

- Umorila nas je utakmica protiv Crnice. Vidiš da si bolji, ali nas nije išlo. Njihov vratar je bio odličan. Poslije sam doznao kako je igrao ozlijeđen. Po mnogima je Finac među pet, šest najboljih vratara Europe. Plus neke odluke sudaca, nama žuti, a njima za isto ne... Ma, neću o tome, ali rezultat svega toga je bila nervoza, koja se uvukla u naše redove. Zato kažem kako nas je baš umorila utakmica s Crnicom, koja je otišla u produžetak. Najvažnije, dobili smo. Nažalost, izgubili smo za polufinale Gašpara, koji je isključen. Utakmica s Crnicom je iza nas. Već smo okrenuti i fokusirani na Novo vrijeme te ogled protiv njih u Makarskoj u ponedjeljak navečer - govori kapetan Squarea Hrvoje Cvjetković. 

Square je jedini koji se može pohvaliti kako je dobio oba puta prvaka u ligaškom dijelu sezone. U Makarskoj Novo vrijeme Apfel – Square 3:4, a u Dubrovniku Square – Novo vrijeme Apfel 6:3.

- Puni smo samopouzdanja, i nije nas strah prvaka. Iskreno, meni najmanje leži Dinamo. Pokazali smo kako možemo dobiti Novo vrijeme i u Makarskoj. Idemo još jednom. To bi bilo sjajno.

U sva četiri četvrtfinala slavio je domaćin. Dva su odlučena u produžetku. Osim u Gospinom polju dodatak od deset minuta igrao se i u Zagrebu (Futsal Dinamo – Uspinjača Gimka, 2:2 nakon 40 minuta igre, 4:2 nakon 50 minuta). U Makarskoj je Novo vrijeme Apfel s 3:0 dobilo Alumnus (nije bilo pogodaka u prvom poluvremenu), a u Omišu je Olmissum sa 6:1 nadigrao Vrgorac.

- Sad bi mi trebali prekinut niz da slavi domaćin.

Hrvoje je dva puta sa Squareom igrao u polufinalu.

- Prije pet godina nas je dobio Nacional, prošle godine Vrgorac.

Samo jednom je Square igrao u finalu doigravanja.

- Da, ali kad je to bilo?

Prije 19 godina. Split je u dvije utakmice bio uspješniji.

- Čitao sam o tim utakmicama. Square je u uzvratnoj utakmici imao slobodan udarac nekoliko sekundi prije kraja. Pogodi li, prvak je. Tresla se greda Splita.

Hoće li Square nakon 19 godina opet u finale?

- ​Bilo bi super, kao što bi bilo lijepo otići do kraja te osvojiti naslov. Ali, idemo korak po korak. Okrenuti smo sad polufinalu, utakmici u Makarskoj u ponedjeljak navečer. Ja sam optimist bez obzira što nas čeka gostovanje kod prvaka.

image
Radost Squarea foto: Tonći Plazibat/HANZA Media


DOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE
Četvrtfinala, utorak, 7. srpnja, Omiš:
Olmissum (2) – Vrgorac (7) 6:1, Zagreb: Futsal Dinamo (3) – Uspinjača Gimka (6) 4:2 nakon produžetka, srijeda, 8. srpnja, Makarska: Novo vrijeme Apfel (1) - Alumnus (8) 3:0, Dubrovnik: Square (4) - Crnica (5) 7:3 nakon produžetka.

Polufinala, nedjelja, 12. srpnja, Omiš: Olmissum - Futsal Dinamo, ponedjeljak, 13. srpnja, Makarska: Novo vrijeme Apfel - Square. 

Finale se igra u četvrtak, 16. srpnja. 
25. travanj 2024 17:01