StoryEditorOCM
ZabavaSNALAZE SE

Britanska vlada platit će influencerima na TikToku kako bi odvratila migrante od prelaska Engleskog kanala

Piše dv
14. veljače 2024. - 08:34

U protekle tri godine Ministarstvo unutarnjih poslova Velike Britanije provelo je kampanje usmjerene na odvraćanje od ilegalne migracije u Albaniji, Francuskoj i Belgiji. Ministar unutarnjih poslova James Cleverly odobrio je proširenje na nekoliko dodatnih zemalja. Britanska vlada platit će influencerima na TikToku kako bi odvratila migrante od prelaska Engleskog kanala, donosi Slobodna Dalmacija.

Prema nacrtima dokumenata do kojih je došao The Times, bit će pokrenute opsežne inicijative za oglašavanje u Albaniji, Iraku, Egiptu i Vijetnamu, s planovima za njihovo proširenje na Tursku i Indiju.

Odabrana skupina influencera iz Albanije uključuje repera, dva komičara, lifestyle blogere, TV osobe i putopisca, izabrane zbog svoje sposobnosti da komuniciraju s mladićima.

Ministarstvo unutarnjih poslova izdvojilo je oko 30.000 funti za plaćanje albanskim influencerima, s gornjom granicom od 5.000 funti po osobi. U Egiptu i Vijetnamu za influencere je izdvojen proračun od 15.000 funti. Međutim, proračun za influencere u Turskoj, Iraku i Indiji tek treba biti određen, a ukupno je odobreno 576.500 funti za svih pet zemalja.

27. travanj 2024 10:29