StoryEditorOCM
ZagoraGMIZAVA SEZONA

Horor u Zagori: Sinjanin otvorio auto, a ‘za upravljačem‘ - zmija; evo kako se uspio riješiti nezvane gošće u vozilu

Piše Dalmacija SD
21. svibnja 2024. - 08:29
Otrovnice i neotrovnice svakodnevno se pojavljuju praktički pred vratima kuća pod Dalmaciji, i to ne više (samo) po selima nego i u gradovimaUdruga ‘Hyla‘

Premda je ova godina, meteorološki gledano, znatno "normalnija" od prethodnih kada su u pitanju pojedini klimatološki parametri, svakodnevno se dokazuje kako se protiv prirodnih zakonitosti naprosto ne može.

Velike vrućine još nisu počele, a pamtimo da je prethodnih proljeća znalo upeći već krajem ožujka ili sredinom travnja, baš kao što ni beskrajna suša nije počela već u ožujku.

Unatoč takvim uvjetima, koji ne pogoduju hladnokrvnim životinjama poput gmizavaca, svakodnevno se pojavljuju praktički pred vratima kuća pod Dalmaciji, i to ne više (samo) po selima nego i u gradovima.

Takav primjer upravo je zabilježen u Sinju gdje je zmija zatečena u - automobilu. Vlasnik vozila stoga je morao u pomoć pozvati vatrogasce, a na intervenciju su izišla dvojica pripadnika Javne vatrogasne postrojbe i uspješno uklonila nepozvanu gošću iz vozila te je vratila u prirodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 21:16