StoryEditorOCM
ZdTubeSANJA VRANČIĆ

Jedinstvena instrumentalna obrada pjesme „Don‘t You Remember“: Adele prozborila iz šibenske mandoline

Piše Zadarski.hr
11. siječnja 2021. - 20:32

Mandolinistica Sanja Vrančić snimila je instrumentalnu obradu pjesme „Don't You Remember“ britanske glazbenice Adele. Spot za pjesmu budi optimizam i priziva sladak život.

Pjesma „Don't You Remember“ britanske glazbenice Adele dobila je jedinstvenu instrumentalnu obradu. Veličanstven vokal slavne kantautorice zamijenila je mandolina u izvedbi Sanje Vrančić, instrumentalistice koju nazivaju i „The Mandolin Woman“.

- Adele je pjevačica i kantautorica koju posebno cijenim i rado slušam. Njezin album „21“  pravo je remek djelo! Obraditi pjesmu koju još nitko nije instrumentalno obradio na ovaj način, bio je izazov - kazala je Sanja Vrančić te otkrila kako je uz pjesmu veže i osobno iskustvo:

- Odlasci i rastanci za mene nisu kraj. Koliko god da su bolni, oni su uvijek nagovještaj novih početaka i još ljepših avantura. Brod kao simbol odlaska, more kao život pred nama i horizont kao ono nepoznato što nas u životu očekuje, simbolika su koja me inspirirala i poslužila mi za temu spota - istaknula je.

image
Sanja Vrančić
Sanius Verantius

Zbog toga je spot za pjesmu, sniman na guletu Dolce Vita u šibenskom arhipelagu, odlučila predstaviti na početku godine. Uz Sanju Vrančić aranžman pjesme potpisuje Nikola Radivojević, a produkciju spota Tomislav Dugandžić.

- Ispratili smo jednu tešku godinu. Željela sam novu godinu započeti drukčije - skrenuti ljudima misli s teških tema, pružiti im nadu... Miris ljeta, mora i broda praćen melodijom dobro poznate pjesme u mojoj interpretaciji zacijelo će buditi ugodne emocije, a to je nešto što nam svima treba, pogotovo u ovim hladnim vremenima - poručila je talentirana instrumentalistica.

I dok drugima želi da uživaju u slatkom životu, sama je zasukala rukave. Zbog aktualne epidemije cijela glazbena industrija, pa tako ni ona, nema koncerata uživo. Zato radi na novim pjesmama te se bavi svojim drugim poslom – arhitekturom. To je, kako priznaje, neodvojivi dio njezine kreativnosti, a projekti na kojima radi, zahtijevaju da joj se u rukama izmjenjuju olovka i mandolina.

18. travanj 2024 19:29