StoryEditorOCM
Zadar plusRAZOTKRIVANJE

Zrinka Grancarić: Kakav bi morao biti muškarac zbog kojeg bi stala pred oltar? Samouvjeren, realiziran, odgovoran, karakterno jak, muževan...

Piše Dolores Tolić/Glorija
4. travnja 2020. - 22:02

Zrinku Grancarić čija su javljanja uživo tijekom potresa bila među najgledanijima, otkriva zašto se tako dobro nosi s izazovima opasnim za život te kakav bi trebao biti muškarac zbog kojeg bi u 44. godini uplovila u bračnu luku, piše Glorija.

Koga prvo nazovete u kriznim situacijama?

- Roditelje u Zadru, kako se ne bi brinuli. A nakon potresa sam prvo nazvala svoje urednike na HRT-u. Potres me doslovno izbacio iz kreveta. Inače sam tu nedjelju trebala biti slobodna. No, nisam se dvoumila ni sekunde što mi je činiti - što prije stići do Prisavlja, pokupiti ekipu i krenuti na teren.

Kako su vaši bližnji komentirali što ste izvještavajući o potresu pred kamere stali bez trunke šminke?

- To ih uopće nije iznenadilo jer se privatno ne šminkam. Kad su neki svečani događaji, angažiram vizažisticu, a kosa mi je ionako podatna i ne zahtijeva puno vremena. Te zagrebačke nedjelje šminka mi nije bila ni na kraj pameti, jedino bitno je bilo ljudima dati informacije.

Što na televiziji nikada ne gledate?

- Sapunice i reality emisije.

Kad ste zadnji put bili u opasnosti?

- Kao strastvena jedriličarka s 25-godišnjim iskustvom mnogo sam puta bila u opasnim situacijama. Jednu od najizazovnijih doživjela sam prije desetak godina, tijekom regate Jabuka, kad je orkanska bura puhala oko 90 kilometara na sat, a valovi su bili visoki i do četiri metra. Ta naša borba s prirodom trajala je četrnaest sati. Zahvaljujući ovakvim pričama, koje dijelim s mojim timom Gringo, danas me nijedna krizna situacija ne može izuti iz cipela.

Koji kućanski posao vam najteže pada ovih dana?

- Uvijek isti. Slaganje odjeće u ormare.

Čega se uvijek može naći u vašem hladnjaku?

- Dobrog sira, maslina i maslinovog ulja mojih roditelja, špeka, cherry rajčica, badema… Ovih dana se najčešće liječim juhom od junetine i lešo krumpirom koju spravljam po starom dalmatinskom receptu. A za prijatelje obično pečem palačinke.

U kojim situacijama ste praznovjerni?

- Uopće nisam praznovjerna. Mnogo sam se puta uvjerila da se prije ili kasnije sve složi kako treba. Na neke stvari mogu utjecati, na neke ne mogu.

Kakav bi morao biti muškarac zbog kojeg biste danas stali pred oltar?

- Ravnopravni partner u punom smislu. Samouvjeren, realiziran, odgovoran, karakterno jak, muževan, adrenalinac. Da zna što želi u životu i da voli izazove. I, naravno, da nam se poklapaju taj cilj i vizija kako put do njega treba izgledati. A sve ostalo ćemo se dogovoriti.

Jeste li ikada prvi prišli muškarcu?

- Ne smatram da bi žene s tim trebale imati problema. Ne volim baš igrice, dosta sam izravna, pa to neke prestraši. Naravno da sve mogu sama, ali ljepše je u paru. Značajno. Beznadno sam romantična i rastopim se kad vidim stariji par koji se drži za ruke.

Na što biste potrošili svu ušteđevinu?

- Putovanja i doživljaje. Bez ikakve dileme.

Kako u Zagrebu liječite nostalgiju za rodnim Zadrom?

- Volim Zagreb i uživam u svemu što mi nudi, ali bez Zadra i mora ne bih mogla. Zadar je mir, spokoj, duboki udah punim plućima... Do sada sam doma odlazila svaki drugi vikend, a ljeti i češće. Nažalost, zbog ove situacije trenutačno o tome mogu samo sanjati.

 

Aktualno pitanje

Što mislite o ideji da se ljude u samoizolaciji kontrolira putem aplikacije na mobitelu?

- Ne znam koliko ta mjera može biti učinkovita. Dosta je da čovjek ostavi mobitel u stanu i ta mjera pada u vodu, barem mi se tako kao laiku čini.

19. travanj 2024 00:01