StoryEditorOCM
Zadar plusUSPJEŠNA SERIJA

Završeno snimanje druge sezone "Nestalih" na području Zadarske županije, događaji se odvijali od sela Jokići i Obrovca pa sve do Marasovića

Piše M. Kalajžić
13. lipnja 2021. - 17:58

Završeno je snimanje druge sezone serije Nestali na području Zadarske županije uz podršku Filmskog ureda Zadar. Nakon što je prva sezona serije Nestali bila najgledanija domaća serija na HRT-u te je osvojila nekoliko nagrada u Hrvatskoj, ekipa Clinica studija tj. producenti Vedran Kasap, Domagoj Jović i Joško Lokas za novu sezonu snimanja odabrali su Zadarsku županiju kao i 2019. godine.

- Odabir je bio logičan jer količina nevjerojatnih eksterijera koja nam je bila potrebna za snimanje druge sezone nalazila nam se pred nosom već u prvoj sezoni tako da smo postojeću bazu proširili novima. Područje Velebita, podno Velebita pa sve do kanjona Zrmanje opet nam je poslužilo kao savršena kulisa događaja koje opisujemo u nastavku Nestalih, tako da su se snimanja odvijala od sela Jokići i Obrovca pa sve do Marasovića kao lokacije najbliže smještaju cijele ekipe, kaže Joško Lokas.

Ostvareno je 3360 noćenja na području Starigrada Paklenice, Selina i Rovanjske, noćenja su pratile usluge prehrane, prijevoza i pomoćnog osoblja na setu. Angažirano je oko 200 statista, većina više dana. Dio ekipe u Starigrad je stigao sredinom travnja, ostatak uoči snimanja koje je počelo 26. travnja, a završilo 4. lipnja 2021.

- Možemo slobodno reći da je Zadarska županija mala meka za filmaše jer na jednom mjestu imate sve. Logistički je izvrsno povezana s ostatkom Hrvatske, a sadržajno i likovno, zahvaljujući nevjerojatnoj i netaknutoj prirodi, pravi dragulj za stvaranje igranog materijala i zato nam je posebno drago da su Zadar i Zadarske županija dobili nove prostorije za Filmski ured te jedva čekamo posjetiti Centar za kreativne industrije u Zadru. Mi smo završili preseljenje starigradskog ureda u Zagreb, gdje krećemo s montažom druge sezone Nestalih, a nadamo se da ćemo se što prije vratiti u Zadarsku županiju, poručio je Joško Lokas Filmskom uredu Zadar i direktorici Ivani Zrilić, koji su do sada omogućili niz uspješnih filmskih produkcija na zadarskom području.

20. travanj 2024 08:04