StoryEditorOCM
Zadar plusMISS SPORTA

Zadranka Helena Buljat ponijela je titulu Miss fotogeničnosti. Evo što nam je rekla o odbojci i studiranju, a otkrila nam je i kako stoji s ljubavlju

Piše Matea Gugić
15. srpnja 2021. - 17:31

Zadranka Helena Buljat osvojila je stručni žiri nedavnog natjecanja za Miss sporta te odnijela titulu Miss fotogeničnosti.

Ova 20-godišnja visoka brineta, plavih očiju i neodoljivog osmijeha od šestog razreda trenira odbojku i ovo joj je prvo natjecanje ovakve vrste.

image
Jure Mišković/Cropix

- Iskreno, nisam imala namjeru sudjelovati, već me prošle na faksu primijetio poznati sportski fotograf Renato Branđolica te pitao bi li htjela sudjelovati. Eto, imala sam šest mjeseci da prihvatim – smije se ova simpatična studentica kineziologije koja je prošli tjedan četiri dana provela s 12 djevojaka u izletištu 'Stara škola', u zagorskom mjestu Mirkovec.

- Zaista mi je drago što sam bila dio ovog događaja, jer je to jedno lijepo iskustvo. Uživale smo tih dana, jahale smo konje, vozile quadove, vježbale za nastupe, istraživale taj zanimljiv kraj.

Ja sam usred priprema morala polagati ispite. Imala sam ispit iz skoka u dalj u osam ujutro pa se morala dići u šest kako bi na vrijeme iz Mirkovca stigla u Zagreba – prepričava Helena koja je ispit, naravno, položila.

image
Jure Mišković/Cropix

Helena igra na poziciji srednjeg blokera u zagrebačkom klubu ”Novi Zagreb”, no kako nam je otkrila, ne misli se profesionalno baviti odbojkom. 

- Prioritet mi je završiti fakultet. Prva godina mi je prošla vrlo uspješno, zaista nisam imala nikakvih problema, čak i uz covid mjere. Vjeurjem da će tako i ostale.

Spremna sam na učenje. Planiram se usmjeriti na kineziterapiju, to mi je za sad prvi izbor. Trenutno mi je osim učenja i odbojke, zanimacija i teretana. Već tri godine intenzivno treniram, radim vježbe snage, dižem utege... - nabraja Helena koja ljeti, kad dođe u rodni grad, radi kao konobarica u jednom poznatom kafiću, baš u blizini teretane.

image
Jure Mišković/Cropix

U Zagrebu pak, koji joj se na prvu svidio, radi kao trenerica u vrtićima.

- To mi je novi posao, ali jako mi se sviđa! Odlično mi je što se djeci od malih nogu naglašava važnost sporta i kretanja, kao i zdrave prehrane – ističe ova mlada djevojka koja svojim karakterom osvaja na prvu.

Kako nam je otkrila, sretno je zaljubljena, a ljudi mladog nogometaša Zadra. U budućnosti se ne vidi na sličnim natjecanjima ljepote, no tvrdi, nikad ne reci nikad.

- Ako mi se pruži prilika, snimila bi neki modni editorijal ili spot za neku lijepu dalmatinsku pjesmu – zaključila je Helena.  

image
Srđan Vrančić/Cropix
20. travanj 2024 16:53