StoryEditorOCM
Zadar plusBRAVO NAŠI

Trijumf zadarskih umjetnika na Prisavlju: osvojili najviše državno priznanje za kulturu i umjetnost, Nagradu Vladimir Nazor

Piše Zadarski.hr
7. srpnja 2020. - 22:11
Trijumf Zadrana na Prisavlju: slavila Škunca, Dešpalj, Kolanović i RepušićHanza Media/ Stringvisions.ovationpress/dlji

Svečana dodjela Nagrade Vladimir Nazor za ostvarenja u 2019. godini održava se večeras na Prsiavlju. Ta je nagrada najviše državno priznanje za kulturu i umjetnost, a dodjeljuje se za područje književnosti, glazbu, likovne i primijenjene umjetnosti, filmsku umjetnost, na području kazališne umjetnosti, za arhitekturu i urbanizam.

Čak je nekoliko umjetnika sa Zadarskog područja osvojilo nagradu!

Tako je Nagrada Vladimir Nazor nagrada za životno djelo u području književnosti otišlo u ruke Andriane Škunce, hrvatske književnice, čija je obitelj podrijetlom iz Novalje s otoka Paga, gdje je i sama provela djetinjstvo.  Godišnja nagrada za zbirku priča otišla je mladoj književnici Maši Kolanović za njenu zbirku "Poštovani kukci i druge jezive priče" o kojoj smo već pisali kad je osvojila Nagradu Europske unije za istu zbirku. 

Na području glazbe nagrade su ponovo otišle u ruke Zadrana!

Tako je violončlist Valter Dešpalj dobio nagradu za životno djelo, dok je dirigent Ivan Repušić, osvojio godišnju nagrada za koncert Fuoco di gioia s Orkestrom Münchenskog radija i Zborom Bavarskog radija u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u ciklusu Lisinski subotom 2. veljače 2019. godine.

Čestitamo svima! 

20. travanj 2024 03:46