StoryEditorOCM
Zadar plusLIJEPA SVEČANOST

Tehničari jake struje proslavili 50-tu obljetnicu mature!

Piše Ivica Gjergja
20. rujna 2021. - 14:26
Tehničari jake struje proslavili maturu: Na slici donji red, s lijeva na desno: Miodrag Marinković, Mladen Gjergja, Ivo Pastuović, Davor Žagar. Gonji red s lijeva na desno: Vlado Klarin, Slavko Krekić, Željko Pedišić, Stanko Radošević, Darko Sorić, Josip Nekić i Slobodan Mandić.I. Gjergja

Netko je jednom kazao - slaviš neku obljetnicu, manje živiš. No ne bi se dečki sa slike složili, iako su u godinama kada si blizu 70-toj, oni su našli trenutak kad će proslaviti svoju maturu, a znaju živjeti i radovati se svakom lijepom trenutku.

Naime, radi se tehničarima jake struje, Srednje tehničke škole – generacija 1971 godine. Maturiralo ih 21, a upisalo ih se 42. netko je nakon mature otišao na fakultet, netko raditi, uglavnom svi su se dobro snašli. Postali su uspješni privrednici kao i kulturni djelatnici.

Obilježavajući 50-godišnjicu - taj dan njihova „sazrijevanja - odrastanja“ oni su evocirali uspomene na školske dane, na život poslije mature, a dirnuli su ondašnje profesore, uglavnom su svi obiteljski ljudi i mahom u mirovini. Na večeri „posvećenoj“ maturi došlo ih je 11, četvoro nije više među živima, a ostali su razasuti po svijetu. Žao im je što im nije mogao doći njihov razrednik Vice Profaca, profesor. Netko je od njih dobacio:

- Bilo je lijepo, morat ćemo ponoviti, ako ne maturu, ono večeru!

15. travanj 2024 16:36