StoryEditorOCM
Zadar plusVIDEO: OSIM PO ČUDESNIM OBRANAMA, SUBU ĆEMO PAMTITI I PO POTRESNOJ SCENI KOJA JE GANULA CIJELI SVIJET

'Oprostite na suzama. Emocije su jeb.. stvar'

15. kolovoza 2018. - 15:40
suva

Jedan trenutak iz Rusije u glavnoj ulozi s Danijelom Subašićem zauvijek ćemo pamtiti. Osim što je obranio pet penala u raspucavanjima i doveo Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva, 33-godišnji vratar Hrvatske ostat će upamćen i po velikom prijateljstvu s tragično preminulim Hrvojem Ćustićem, zbog kojeg je tijekom SP-a u Rusiji i zaplakao pred kamerama, pišu Sportske Novosti.

Dogodilo se to nakon herojske utakmice osmine finala protiv Danske, možda i najtežeg ispita Vatrenih u Rusiji. Suba je u raspucavanju čudesno obranio čak tri penala i sam odveo Hrvatsku u četvrtfinale na Rusiju, a nakon utakmice je skinuo dres i cijelom svijetu pokazao majicu pokojnog Hrvoja Ćustića koji je prije deset godina preminuo nakon što je glavom udario u zid na zadarskim Stanovima.

 

Bilo je to i zadnje pitanje na presici nakon Danske, a Subašić nije mogao zadržati suze.

"Teško mi je i pričati o tome, majica sve govori", rekao je Subašić sa suzama u očima, dok ga je Vida pokušao utješiti.

"Oprostite na suzama. Emocije su jeb.. stvar," kazao je kada se malo primirio.

Zagreb, 091117. Stadion Maksimir.
Utakmica dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., Hrvatska - Grcka. Na fotografiji: Danijel Subasic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

 

Nakon smrti njegova velikog prijatelja, Suba se zarekao da će majicu s njegovom slikom nositi do kraja karijere. Nosio ju je Zadru, Hajduku, Monacu, Ligi prvaka, europskom i svjetskom prvenstvu, pišu Sportske Novosti.

"Ta majica će uvijek biti na meni i uz nas", poručio je Subašić koji je ispisao, postavši tek drugi vratar u povijesti svjetskih prvenstava koji je obranio tri jedanaesterca.

19. travanj 2024 11:08