StoryEditorOCM
Zadar plusZAJEDNO U NEVOLJI

Djelatnici Gradske knjižnice odabrat će priče, a glumci Kazališta lutaka Zadar na svom YouTube kanalu čitat će ih za najmlađe sugrađane!  

Piše M. Gugić
23. ožujka 2020. - 18:57

Zadarski su lutkari zaista naučili raditi u svakakvim uvjetima: devedesetih su pod granatama uvježbavali nove predstave i pripremali premjere, da bi kasnije godinama bili „zarobljeni“ u prostorima stare zgrade u Jazinama jer su bili primorani čekati izgradnju svog matičnog kazališta. Ni djelatnicima Gradske knjižnice nije stran zvuk sirena i prostori koji vlaže i raspadaju se.

Danas su ipak i jedni i drugi u svojim novim modernim prostorima, no ovaj put suočeni s drugačijim problemom. Korona virus stavila je svijet na jednu veliku pauzu, tako da su se uz sva zanimanja, i lutkari i knjižničari našli pred zidom. Možda jesu stavili ključ u bravu, ali ih to nikako nije obeshrabrilo da se snađu i svojim malim korisnicima omoguće čitanje knjiga i gledanje predstava.

- S obzirom na trenutnu situaciju i nemogućnost fizičkog dolaska u kazalište i knjižnicu, mi ćemo virtualno doći k njima! Osmislili smo ovu suradnju s ciljem da našim najmlađima omogućimo da od kuće mogu poslušati i uživati u zanimljivim pričama te tako i sebi roditeljima olakšati vrijeme boravaka u kućama. Također, ovo je jedan od načina kojim možemo doprinijeti jačanju svoje zajednice i pokazati da smo tu jedni za druge – rekli su iz Kazališta Lutaka Zadar te dodali kako će njihovi glumci-lutkari čitati slikovnice za djecu koje su odabrali i preporučili knjižničari Gradske knjižnice Zadar.

image
Arhiva Hanza Media I Klzd


- Video snimke možete pratiti na YouTube kanalu Kazališta lutaka Zadar i to od ponedjeljka do petka u 18 sati, te u nedjelju u 11 sati. Također, neke od naših najpoznatijih predstava možete pogledati na istom kanalu! Vjerujemo kako ćemo ovim bar malo uljepšati djeci vrijeme u zatvorenom – zaključili su djelatnici Kazališta Lutaka te pozvali sve da ovo vrijeme u izolaciji provedu na kvalitetan način.

image
zadarski glumci-lutkati čitat će priče mališanima
Yt Screenshot
19. travanj 2024 14:16