StoryEditorOCM
Zadar plusDENIS KARLOVIĆ:

"Adria Tour je neprocjenjiva promocija za naš grad, bit ćemo top tema u 110 zemalja svijeta!" Sve su ulaznice prodane, a Đoković s jahtom ide na...

Piše Matea Gugić
16. lipnja 2020. - 17:05
Direktor SC Višnjika Denis Karlović i teniski trener Lovre Rončević - jedni od glavnih ”krivaca” za dolazak Adria Toura u ZadarHanza Media/j.mišković

Simboličnim prebacivanjem loptica preko mreže, u utorak su, na teniskom terenu na Višnjiku, naši proslavljeni tenisači Borna Ćorić i Marin Čilić svečano otvorili novi Regionalni teniski centar Hrvatskog teniskog saveza u Zadru, gdje će se ovoga vikenda igrati Adria Tour, turnir čiji je inicijator prvi reket svijeta Novak Đoković.

Zadar će zahvaljujući tom turniru postati teniski centar svijeta, baš kako je izjavio i sam Novak koji je odabrao upravo Donatov grad za njegov humanitarni regionalni turnir. Sudjeluju velika imena tenisa, Alexander Zverev, Dominic Thiem, Ana Konjuh, Donna Vekić i mnogi drugi.

- Ovo je dokaz da bez dobre infrastrukture nema ni velikih priredbi. Izuzetno smo ponosni da, nakon dvije godine od Davis Cupa, imamo priliku otvoriti nova tri betonska terena, uz čak njih sedam zemljanih. Ovo je jedan centar koji će naši reprezentativci i juniori moći koristiti i za pripreme, ali i za sva velika natjecanja, čak i kampove, što je izuzeto bitno za razvoj i promociju tenisa. S obzirom na to da je ovo regionalni, odnosno dalmatinski centar, nadamo se da će, baš tu u Zadru, nastati puno novih mladih tenisača, budućih zvijezda - istaknula je predsjednica HTS-a Nikolina Babić te dodala da je baš naš grad bio izbor Novaka Đokovića.

image
Nikolina Babic.
 
Jure Miskovic/Cropix

A kako nam je rekao direktor SC Višnjika, Denis Karlović, za to postoji više razloga.

- Prvi je da smo na sjajan način organizirali dva Davis Cupa, a drugi je što jedino Zadar, u cijeloj Hrvatskoj, ispunjava uvijete za organizaciju događaja na ovako visokoj razini. Sva logistika se nalazi u dvorani koja je vrlo blizu ovih terena. Ovo je prvi i jedini nacionalni centar HTS-a u Hrvatskoj. Ne bi vjerovali, ali i korona je još jedan razlog. Kako smo postali vrlo brzo „korona-free” grad odnosno županija, te se uz to ne organizira ni jedan veliki svjetski turnir, a mi, kako sam rekao, imamo savršene uvijete, izbor Zadra za održavanje ovog turnira bio je jednostavno logičan potez – istaknuo je Karlović te naglasio kako je ovo skupa iznimno velika stvar za grad.

- Direktan prijenos ide u preko 110 zemalja svijeta i to se stalno povećava, a dolaze i mnogobrojni novinari, njih preko 100, koji će prenijeti sliku Zadra kao teniskog centra, pa ćemo tri dana bit top tema u svijetu jer iz poznatih razloga nema drugih događaja – naglasio je Karlović te priznao kako je organizacija ovog događaja težak posao.

- Mi smo suorganizatori, a glavni organizator je Đokovićev Adria Tour i HTS s kojima smo mi zaista dobro uigrani jer smo već organizirali ta dva Davis Cupa te zajedno možemo napraviti velike stvari. U cijeloj organizaciji oko 120 ljudi, a imamo i 60 volontera, no vjerujemo da će se do kraja tjedna broj povećati. Moram priznati da svi skupa nismo stali posljednjih dana, ali znamo za što radimo, definitivno će se sve ovo isplatiti jer će u ponedjeljak, nakon turnira, i dalje ovdje biti oko 300 djece koja će trenirati, plus rekreativaca, plus građana i to je,uz promociju grada, velika dobit – jasan je Karlović.

image
 direktor SC Višnjik Denis Karlović
 
Jure Miskovic/Cropix

Najavio je i „Kids day” koji će se održati u četvrtak na Forumu gdje će se Đoković družiti sa djecom, mladim tenisačima, ali i svim drugim znatiželjnim Zadranima.

- Čak će i to biti velika promocija jer njega stalno prate sve svjetske televizije. A ta djeca će biti iznimno sretna jer znamo kako je upoznati svoje idole – rekao je Karlović s kojim se složio i Lovre Rončević, zadarski teniski trener i šef struke HTS-a koji u svom klubu trenutno ima preko 200 članova.

- Treba se malo vratit u djetinjstvo i prisjetiti se svojih idola, i osjećaja koji smo imali kad bi ih vidjeli. Zato, vjerujem da neće biti baš spavanja zbog uzbuđenja! Ovo je za njih poseban događaj i drago mi je da se baš u našem gradu ovo događa da im ostane jedna lijepa uspomena na mlade dane – uz osmijeh je rekao Rončević, a nas je zanimalo kako to da je tenis postao jedan od popularnijih sportova u posljednje vrijeme.

image
 Lovre Rončević, TK Zadar.
 
Jure Miskovic/Cropix

- Vjerujem da je okidač bio Davis Cup jer smo nakon toga dobili dosta novih članova, a nakon ovoga, očekujem ih i još više. No, jedan od razloga popularnosti je zasigurno trud nekolicine ljudi koji su iznimno predani svom poslu i koji ga odlično odrađuju na sreću cijelog grada. Mi, naravno, poštujemo ostale gradove, od kojih neki imaju i dužu tradiciju,a možda i bolje rezultate, ali malo tko se može usporediti s našim entuzijazmom i ljubavlju koju imamo prema ovom sportu – zaključio je Rončević.

image
Jure Miskovic/Cropix
Sve ulaznice rasprodane!

Gledalište koje je niknulo u manje od tjedan dana ima devet tisuća mjesta, no, kako sada stoje stvari, zbog epidemioloških mjera, moći će se sjediti na svakoj trećoj sjedalici. Kako nam je rekao Denis Karlović prodane su gotovo sve ulaznice čim je krenula prodaja.

Bit će to još jedan sportski spektakl na Višnjiku!

Đoković na Kornatima

Svi tenisači, uključujući glavnog nositelja Adria Toura, Novaka Đokovića sa obitelji, ženom Jelenom i djecom, odsjest će u Falkensteiner Hotelu & Spa Iadera. Novak je sletio u Zadar u utorak, no nije bio prisutan na svečanom otvorenju Regionalnog Centra. Kako smo neslužbeno doznali, već je isto popodne otišao na svoju jahtu s kojom će obići zadarski arhipelag, uključujući i Nacionalni park Kornate. Opuštat će se sve do petka kad se ponovo vraća u Zadar na početak turnira.

20. travanj 2024 00:04