StoryEditorOCM
TribinaJOŠ UVIJEK OTVOREN PRODULJENI ERASMUS+ NATJEČAJ ZA STUDENTSKU MOBILNOST

Studenti, javite se za boravak na stranim sveučilištima!

Piše Zadarski.hr
21. kolovoza 2017. - 15:41
erasmus

Studenti Sveučilišta u Zadru još uvijek nisu iskoristili kvote za odlazak na studiranje na neko od stranih sveučilišta.

- Produljeni Erasmus+ Natječaj za studentsku mobilnost u svrhu studijskog boravka za ljetni semestar akademske godine 2017./2018. još je uvijek otvoren. Natječaj je produljen zbog velikog broja neiskorištenih stipendija te će biti otvoren do popunjenja kvote odobrenih Erasmus+ financijskih potpora, poručuju iz Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru.

U sklopu ovog Natječaja moguće je realizirati mobilnost na visokoškolskim institucijama i organizacijama u programskim zemljama tj. u državama članicama Europske unije (Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka Republika, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Litva, Latvija, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska i Velika Britanija) te Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj, Makedoniji i Turskoj.

Studentska mobilnost za studijski boravak može se ostvariti u trajanju od puna 3 do najviše 12 mjeseci (odnosno od 90 do 360 dana), uz napomenu da je uobičajena praksa na mobilnosti provesti jedan semestar budući da tako student ima vremena odslušati predavanja i polagati ispite. Mobilnosti se mogu realizirati najranije u ljetnom semestru 2018. godine te moraju završiti najkasnije do 30. rujna 2018. godine

Financijska potpora koja se dodjeljuje u sklopu Erasmus+ programa ne mora nužno pokrivati cjelokupni trošak boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji. Ne radi se o potpunoj stipendiji već dodatku na troškove studiranja koje bi student imao i na matičnom Sveučilištu. Mjesečni iznos financijske potpore za akademsku godinu 2017./2018. ovisi o životnim troškovima u zemlji domaćinu.

Prije prijave na Natječaj student se treba informirati o studijskim programima, kolegijima, jeziku na kojem se izvodi nastava te o ostalim važećim uvjetima za Erasmus+ studente za svaku pojedinu inozemnu visokoškolsku instituciju na kojoj planira ostvariti mobilnost. U prijavnom obrascu student može odabrati tri visokoškolske institucije kao moguća odredišta mobilnosti.

20. travanj 2024 16:14