StoryEditorOCM
TribinaPROBLEMI PARKINGA

Radeta: Među onima koji bi trebali biti povlašteni, a to su stanari Poluotoka, ima i onih koji su bez ikakvih potvrda došli do godišnje karte...

Piše ZADARSKI.HR
10. kolovoza 2021. - 14:09

SDP-ov gradski vijećnik Daniel Radeta poslao je priopćenje o problemima godšnjih parkirnih karata na Poluotoku. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Gradsko poduzeće Obala i Lučice jedno je od onih poduzeća kojima se kasa puni u milijunskim iznosima kažnjavanjem naših sugrađana. 

Ovo poduzeće ima preko 8,5 mil. kuna akumulirane dobiti, a ništa od toga se godinama ne vraća našim sugrađanima. Bespredmetno je više ponavljati i komentirati kakva je organizacija parkinga i koliko je nesposobna Uprava samog poduzeća, ali da postoji nešto na višoj razini za što su itekako sposobni onda bi to bilo kokošarenje s povlaštenima kartama za stanare.

Zadnja odluka koja je promijenila način naplate stanarima Poluotoka, u kojima se traže razno razne potvrde i ovjere kako bi stanar ostvario pravo na jedan automobil po kućanstvu, danas su se pokazale netočnima. Među onima koji bi trebali biti povlašteni, a to su prije svega stanari poluotoka, ima i onih koji su bez ikakvih potvrda i ovjera došli do godišnje karte.

Dakle, dok stanari Poluotoka skupljaju kazne u ovom poduzeću postoji povlastica koja je iznad predviđene povlaštene karte za stanare, a to je tzv. "plava povlastica" u kojoj rodbina i stranačka ergela može što hoće i kad god hoće i koja ima veća prava od bilo kojeg stanara. E pa, neće proći!

Na sljedećem Gradskom vijeću na dnevnom redu naći će se izvješće ovog poduzeća, a ja sam se odlučio posebno zabaviti njihovim financijama, metodologijom rada i izmjenama Odluka o načinu naplate parkinga na Poluotoku.

Od direktora poduzeća ću već danas tražiti da mi se do sjednice Gradskog vijeća dostavi popis svih onih s povlaštenom kartom zaključno sa današnjim danom!

20. travanj 2024 00:23