StoryEditor
TribinaKORONA PROFITERSTVO

Računi iz ljekarne ponovno šokiraju: korona ne pita za cijenu, ali 760 kuna ipak je - previše!; Evo kako je ovome doskočio jedan svjetski državnik

Piše M.Dr.
25. ožujka 2020. - 10:29
Luka Gerlanc/HANZA MEDIA

Neke su ljekarne u Hrvatskoj podigle cijene zaštitnih maski za lice. Rast cijena naravno nije opravdan a oni ne smiju i ne mogu sada, u ovoj situaciji iskorištavati priliku za zaraditi novac. Cijene maski, ali i dezinficijensa 'otišle su u nebo', a postavlja se pitanje do kada?

- Jednostavno nađite takvu ljekarnu, oduzmite joj dozvolu, za slučaj da se takvo nešto dogodi - kazao je Vladimir Putin na istu temu prije nekoliko dana za ruske medije.

Kako se virus širio, brojne ljekarne ostale su bez maski i dezinfekcijskih sredstava, a ljudi su ih počeli nabavljati na internetu gdje su cijene dramatično skočile.

Fotografije računa koje nam šalju naši čitatelji, blago rečeno šokiraju. Za 30 komada maski čitatelj je na području Splitsko-dalmatinske županije platio nevjerojatnih 759,30 kuna.

O cijenama dezinficijensa teško je više nešto pametno reći. U jednoj ljekarni na području Zagreba, za 50 ml platiti ćete 36 kuna za sredstvo za dezinfekciju ruku, dok primjerice u jednom velikom trgovačkom lancu za pola litre dezinficijensa izdvajate 23,99 kuna, plus PDV.

-U jednoj ljekarni na području Zagreba platio sam dezinfekcijsko sredstvo 36 kuna. Možda je opravdana ali baš me zanima koliko je koštao prije 2 mj - kazao nam je ogorčeni Ivo.

Jasno je i da je gotovo pa nemoguće nabaviti potrebne sirovine i materijale. Sve je to začarani krug. Možda i postoji razlika u sastavu pojedinih proizvođača sredstava za dezinfekciju, ali bez obzira na to, neke cijene šokiraju.

Sulude cijene maski i dezinficijensa u ostatku svijeta počele su se istraživati a kako je Vladimir Putin, predsjednik Rusije tome doskočio, pogledajte na snimci.

 

 

25. lipanj 2021 02:13