StoryEditorOCM
TribinaREAKCIJA IZ PAGA

Ante Fabijanić: Ovo je krajnje neozbiljno: mi nismo party destinacija i nemamo oboljelih od korone, a turisti su sigurni! I ministrica brani Pag...

Piše Zadadrski.hr
7. kolovoza 2020. - 21:09

Smatrajući da se paškom turizmu nanosi velika šteta i nepravda, gradonačelnik Paga Ante Fabijanić reagirao je na objavu fotografija s plaža u Pagu i medijske napise na nekim nacionalnim portalima u kojima se Pag stavlja u kontekst širenja zaraze korona virusom. To je krajnje neozbiljno, neutemeljeno i neprovjereno, smatra Fabijanić.

-Na području grada Paga u protekla 3 tjedna nema oboljelih pacijenata niti pozitivnih osoba na koronavirus–COVID 19. Također, otkazane su sve zabavne i javne manifestacije na administrativnom području grada Paga te nismo poznati kao party destinacija. Na našem području borave turisti koji uživaju u ljepotama i mirnom, obiteljskom odmoru te se kod nas osjećaju sigurno, napisao je među ostalim Fabijanić.

Podrška Pagu stigla je i od ministrice turizma i sporta: Nikolina Brnjac izjavila je u petak kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.

-Nema dokaza gdje su se turisti zarazili, izjavila je ministrica u Dnevniku Nove TV i dodala kako se svi u turističkom sektoru striktno pridržavaju svih epidemioloških mjera. 

Poručila je kako je Hrvatska prema istraživanjima sigurna destinacija.

19. travanj 2024 12:49