StoryEditor
SportDRAMA NA STANOVIMA

Zbog blokade računa i nedostaka igrača NK Zadar više neće igrati ni u Trećoj ligi!

Piše NK Zadar/Zadarski.hr
28. srpnja 2020. - 11:40
Luka Gerlanc/Cropix

NK Zadar s.d.d. se već šest mjeseci nalazi u stanju blokiranih računa zbog aktiviranih ovrha na FINA-i u približnom iznosu 2.700.000,00 kuna, uz mogućnost aktiviranja dodatnih koje zbrojeno iznose 1.000.000,00 kuna. Grad Zadar se kao najveći dioničar jasno očitovao kako više neće financirati klub u budućnosti niti ga logistički podupirati.

Također, ni ostali dioničari nisu pokazali interes za financiranjem kluba nakon održane Skupštine NK Zadar s.d.d. u ožujku 2020., na kojoj su jasno upoznati s financijskim stanjem.

- Klub nema dovoljan broj igrača za natjecanje u prethodno spomenutim ligama, a pored toga, do 4. kolovoza mora uplatiti dospjele obveze HNS ''NS-u Split'' u iznosu 8.800,00 kuna za što ne postoji legalna mogućnost podmirivanja sve dok su blokirani računi na FINA-i, u suprotnom klubu prijeti suspenzija - stoji u priopćenju koje je medijima poslao direktor NK Zadar Marin Kokić.

Dodao je kako prijeti i druga mogućnost suspenzije po Odluci Disciplinske komisije HNS-a od 04.06.2020. prema kojoj će seniorska momčad biti kažnjena oduzimanjem jednog boda za svaku odigranu utakmice te bi u konačnici klub bio suspendiran u prosincu, odnosno protekom roka od šest mjeseci od dana donošenja navedene Odluke.

Uzimajući u obzir sve navedeno, želimo vas izvijestiti kako je NK-u Zadar s.d.d. u tako teškom financijskom stanju onemogućeno normalno i održivo funkcioniranje, stoga ostaje samo konstatirati činjenicu kako se klub u idućoj sezoni 2020/21 neće natjecati u Trećoj HNL-jug u seniorskoj konkuranciji, niti u natjecanjima 1.NL 'NS Split' za mlađe dobne uzraste. 

image
Marin-Antonio Kokic, direktor NK Zadar.
 
Luka Gerlanc/Cropix

Izdvojeno

27. listopad 2020 16:23