StoryEditorOCM
SportNOĆAS NAJSKUPLJI BORILAČKI SPEKTAKL IKAD:

Zarada između 600 milijuna i milijardu dolara!

Piše SN
26. kolovoza 2017. - 21:35
boksmec

Iza nas je službeno vaganje uoči najskupljeg borilačkog spektakla ikad, okršaja Conora McGregora i Floyda Mayweathera Juniora u Las Vegasu koji će se održati u noći sa subote na nedjelju.

Granična težina bila je 69.5 kilograma. McGregor je na vaganju imao 69, dok je Mayweather bio nešto lakši, 67.5 kilograma. Poslije vaganja uslijedilo je sučeljavanje na kojem je Mayweather bio staložen, dok je Irac pokušavao isprovocirati suparnika.

"Ti si u najlošijoj formi ikad, malo se bojiš? Ma ispijen je, projurit ću kroz njega", provocirao je McGregor, dok je Mayweather zadržao mirnoću.

"Bio sam već u ovakvim siuacijama. Ne brini", odgovorio je Mayweather, čovjek koji je tijekom boksačke karijere upisao 49 pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi. A sada se bori protiv čovjeka kojem je ovo prvi boksački meč ikad.

Novac je glavni razlog zbog kojeg se ovaj meč održava. Prema većini procjena ova borba će generirati između 600 milijuna i milijardu dolara zarade, najviše od prodaje prijenosa koji u SAD-u koštaju okruglih 100 dolara. Samo od prodaje 20.000 i nešto sitno ulaznica zaradit će se preko 80 milijuna dolara, sponzori će iskrcati još nekoliko desetaka milijuna, a nemojte zaboraviti ni prodaju tona i tona robe vezanu uz meč, od šibica do ljubičastih "McGregor" odijela. Istovremeno, kladionice od Las Vegasa do Sydneyja primaju rekordne uplate na ovu borbu, kafići diljem svijeta naručuju količine piva kao da je finale SP-a u nogometu, dok vojska irskih navijača korača svjetskom prijestolnicom poroka pjevušeći genijalnu "Connor McGregor song" i troši životne ušteđevine kao da se sprema apokalipsa.

25. travanj 2024 07:50