StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

Zadar bolji u županijskom derbiju - Jerbić i Blažević "riješili" susjede

Piše Ivica Gjergja
23. listopada 2021. - 18:00

TREĆA HNL - JUG 11. KOLO

Zadar bolji od Primorca!

Primorac je dobro parirao, no ovaj put je Zadar za dva gola bio bolji i zasluženo pobijedio. Na Stanovima se u trećeligaški i županijski derbi ušlo borbeno, žustro s obje strane, a onda bilježimo dvije polu prigode Majića i Bajića na drugoj strani

U osmoj minuti je Majić izveo korner, lijepo ubacio, ali nitko nije sačekao loptu koja je otišla u polje. Na drugoj strani Primorac ne koristi grešku obrane, a na suprotnoj Blažević je u naletu dobro pucao, no Kulaš ulazi u blok i odbija loptu u korner. 

Igrala se 19. minuta kada su domaći izveli korner -uslijedila je Zadrova „klasika“: Majić izvrsnom loptom u petercu pronalazi glavu usamljenog Jure Jerbića koji je zakucava za vodstvo 1:0. Nakon toga Begonja je iz kaznenog prostora tukao preko gola.

U ovom periodu igre bolji je Zadar, Primorac se dobro brani. Izvrsnu priliku imao je u 25. minuti Iličić koji je pucao s lijeve strane no izvrsno je intervenirao vratar Stojanov i otklonio opasnost. Klupa Primorca je reagirala u 28. minuti da je nekog iz obrane Zadra lopta u kaznenom prostoru udarila u ruku, ali je sudac nastavio igru. Uzvraćaju gosti odličnim udarcem Birkića u 32. minuti no za par centimetara lopta odlazi pored vrata.

Na samom kraju prvog dijela agilni Majić je lijepo ubacio loptu u kazneni prostor koju je Stojčević odlično udario za aplauz vratara Stojanova. Primorac je završio pokušajem Kloppa, loptu je u polje odbio Iličić. Samo što je počeo drugi dio, Banović je ostao ležati na centru, nije mogao nastaviti i zamijenjen je Bugarijom. Bilježimo opet pokušaj Blaževića (59. min) no blok spašava Stojanova, a na drugoj strani Musa tuče da bi lopta zakačila nekog u obrani i otišla u polje.

S lijeve strane (63. minut) dijagonalnu loptu uputio je Pranjić na drugu stranu za Begonju, koji izvrsnom loptom pronalazi Blaževića, a ovaj radi ono što mu je zadaća - povisuje na 2:0. Blažević je još nekoliko puta pokušavao doći do gola, no bez uspjeha. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata iaka je bilo prigoda.

ZADAR – PRIMORAC 2:0 (1:0)

ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja: 150. Sudac: Teo Pavić (Split) 6,5. Pomoćnici: Bilić i Šušnjara.

Strijelci: 1:0 Jerbić (19), 2:0 Blažević (63).

Najbolji igrač: Vlatko Blažević (Zadar).

ZADAR: Pinčić 6,5 , Iličić 7 , Rokov 6,5 , Banović 6,5 (od 47. Bugarija -), Blažević 7 (od 87. Vukadinović-), Begonja 7 , Majić 7 , Stojčević 6,5 (od 70. Labus -), Jerbić 7 , Bačkov 6,5 (od 87. Zrilić -), Pranić 7. Trener: Želimir Terkeš 7 .

PRIMORAC: Stojanov 7 , Nakić 6,5 (od 56. Marić -), Kulaš 6.5 , Birkić 6,5 , Bitunjac 6 (od 80. Colić-) , Vodopija 6 , Klopp 6 , Lazarevski 6,5, Musa 6 , Bajić 6 (od 67. Josipović-), Jurišić 6. Trener: Krešimir Sunara 6,5.

24. travanj 2024 19:48